Vekiller kazanamadı, o isim kazandı

Gündem olan arabuluculuk sınavını o isim kazandı ...

Bazı davalarda arabulucu olmalarına olanak sağlayan düzenlemenin yasalaşmasının ardından ilk arabuluculuk sınavını 2,5 yıl önce yapan Adalet Bakanlığı,  sınavı bir kez daha açtı.
Tunç, sınavda ikinci oldu
Bakanlığın 2 hafta önce açtığı arabuluculuk sınavına giren milletvekillerinden hiçbiri 100 üzerinden 91 olan barajı geçemezken sınavda 89 puan alan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, en yüksek puan alan ikinci milletvekili oldu.
Eski vali Dirim sınavı kazandı
Eski Bartın Valisi Nusret Dirim 91 barajını geçerek arabuluculuk sınavını kazandığını duyurdu.
Dirim açıklamasında, “Allah’a şükürler olsun 24 Kasım 2019 da katıldığım Arabuluculuk Sınavında başarılı olarak Arabuluculuk yapabilme hakkını elde etmiş bulunmaktayım” dedi.
100 puan üzerinden yapılan sınavda baraj 91 olurken sınava giren milletvekillerinin hepsi barajın altında kalarak sınavı geçemedi. Sınava giren AK Parti Milletvekili Ramazan Can, 90 puanla sınavda en yüksek sonucu alan kişi oldu. Sınavda ikinci en yüksek puanı alan isim ise AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç oldu. Tunç, sınavda 89 puan alırken 88 puanla onu AK Partili Recep Özel izledi.  
31 Mart yerel seçimlerinin iptalinde rol oynayan AKP’li avukat Ali İhsan Yavuz ile eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Adalet Bakanlığı'nın açtığı 'arabuluculuk' sınavında başarısız oldu.

Bakmadan Geçme