O beldede heyecanlandıran gelişme

Yapılan incelemeler ilk meyvesini verdi...

Hasankadı’da Kömür sahası açılıyor
Bartın’ın Hasankadı beldesinde kömür varlığı ile ilgili Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) mühendis ve teknik arama ekibi tarafından yapılan araştırma ve incelemelerin sonucunda sevindirici bir gelişme yaşandı.
Hasankadı’nın Şabankadı Mahallesi, Demirciler Kümeevleri Ziraat Mevkiinde bulunan yerde gerekli inceleme ve araştırmalarını yapan teknik ekibin numune ve örnek almasının ardından Enerji Bakanlığı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından ihalae yapılmak üzere sahanın oluşturulduğu belirtildi.
BABAYİĞİTLER ARANIYOR
Konu ile ilgili açıklama yapan Hasankadı Belediye başkanı Şeref Emiroğlu, sevindirici haberi şöyle duyurdu;
“Şu mübarek Cuma gününde belde halkımıza en güzel müjdeyi duyurmak istiyorum..
Bölgemizde emareleri bulunan kömür varlığı ile ilgili Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yapılan incelemeler neticesinde; Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bahse konu yerde IV. grup saha oluşturulduğu haberi alınmıştır. Artık iş, burada arama ve işletmeye başlayacak Sayın Cumhur Başkanımızın yerli arabayı üretecek şirketleri ararken ifade ettiği gibi “Babayiğitlere” kalmıştır. Sahanın Grup Sicil sayısı ve İhale Sayısı açıktır. Bu işi yapan ehil, hak yemeyen, beldemiz insanına faydası olacağına inandığınız Babayiğitleri haberdar ediniz, misafir olarak davet ediniz. Hasankadı Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla yanınızdayız İnşallah.Hayırlı ve Mübarek olsun!”

Bakmadan Geçme