Ulus'un yeni kaymakamı belli oldu

Kura çekilişini Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı, işte o isim

105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni dün gerçekleştirildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından çekilen kura sonucunda Bartın’ın Ulus ilçesinin yeni kaymakamı Anıl Alkal oldu.
Erdoğan kura çekilişinde Ulus ilçemizin “çok güzel bir yer” olduğunu ifade etti.
Kaymakamlara seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamlar kura çekiliinde yaptığı konuşmada, 'Kaymakamlarımız ev ev dolaşmalı, kapıyı çalmalı, içerden gelen sese kulak vermeli. Kim geldi dendiğinde 'kaymakam' demeli. Ondan sonra yardım kolilerini veya kömürü, odunu hemen oraya indirmeli. Bununla siz cumhurbaşkanınızın orada gören gözü, duyan kulağı, konuşan dili olmalısınız' dedi.
Kaymakam Anıl ALKAL Kimdir?
1992 Adana doğumludur. Lise öğrenimini İstanbul (Erkek) Lisesinde tamamlayan Anıl ALKAL 2011 yılında kazanmış olduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2015 yılında mezun oldu. 2017 yılında açılan Kaymakamlık adaylığı sınavını kazanarak Bilecik Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Nevşehir/Ürgüp ve Samsun/Tekkeköy de kaymakam refikliği görevini yürüttükten sonra 07.11.2017 tarihli Bakanlık Makamı onayı ile Ordu/Ulubey ilçesi kaymakam vekilliğine atandı ve 09.11.2017 tarihinde görevine başladı. Anıl ALKAL, iyi derece İngilizce ve orta derece Almanca bilmektedir.

 

 

Bakmadan Geçme