Ulus, Kozcağız ve Hasankadı için flaş karar

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin yeni kararları açıklandı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından daha önce kapatılan Ulus ilçesi ve Kozcağız beldesindek kapatılan pazarların yeniden açılmasına karar verildi. Hasankadı beldesinde tüm kısıtlamalar kaldırıldı.
Vali Sinan GÜNER Başkanlığında olağanüstü toplanarak; Coronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle aşağıdaki kararları aldı.
Ulus, Abdipaşa ve Kumluca pazarlarının açılmasına karar verildi
İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 07.04.2020 tarih ve 17 nolu kararı ile Ulus ilçe merkezi beldeleri ve köylerinde kurulan her türlü pazar yerlerinin ikinci bir karara kadar kaldırılmasına karar verilmişti. Yapılan değerlendirme sonucunda Ramazan ayının başlayacak olması ve halkın ihtiyaçlarının bu dönemde sadece bakkal ve marketlerden karşılanacak olması bu alanlarda sosyal mesafenin daralmasına sebebiyet vereceğinden, pazarlar ile ilgili önceki kararlara uyulmak şartı ile Ulus ilçe merkezi beldeleri ve köylerindeki kapalı olan pazaryerlerinin 23.04.2020 tarih ve saat 17:00 dan itibaren açılmasına karar verildi.
Kozcağız’da pazarlar açıldı
İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından 19.04.2020 tarih ve 22 nolu kararı kapatılan Kozcağız Beldesi halk pazarının açılmasına karar verildi. Ramazan ayının başlaması nedeniyle pazarlar ile ilgili önceki kararlara uyulmak şartı ile Kozcağız beldesinde kapalı olan pazaryerinin 23.04.2020 tarih ve saat 17:00 dan itibaren açılması kararlaştırıldı.
HASANKADI NORMALE DÖNDÜ
İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından 13.04.2020 tarih ve 18 nolu kararı ile Hasankadı Belde merkezi ve mahalleleri ile Bartın il merkezi, beldeleri ve köyleri arasındaki her türlü karayolu ulaşımı ve giriş çıkışların sınırlandırılmıştı.
Yapılan değerlendirme sonucunda karantina sonrası izleme döneminin de bitmesi ve bu dönemde yeni vaka görülmemesi üzerine Hasankadı beldesine giriş çıkışlardaki kısıtlamalar kaldırıldı.

Bakmadan Geçme