Almanya'daki Bartınlı işçiler yurda döndü

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı Almanya'da ki Türk işçilerin yurda dönüşlerinin tamamlandığını açıkladı.

Mersin’de 14 günlük karantina için yurda yerleştiler
Aralarında Bartınlı işçilerinde yer aldığı kafilenin Türk Hava Yollarına ait uçakla Adana’ya indiklerini kaydeden Başkan Kalaycı, “Almanya’da çalışmak için bulunan ve yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’ye dönmek isteyen yaklaşık 600 vatandaşımız Türk Hava Yollarının özel seferleriyle Türkiye’ye getirilmeye başlanmıştı. Almanya’da ki işçilerimiz Türkiye’ye ulaştı. Aralarında Bartınlı hemşerilerimizin de bulunduğu uçak Adana’ya indi. İşçi kardeşlerimiz tedbir amaçlı 14 günlük karantina süreci için Mersin’de KYK yurduna yerleştirildiler. Burada 14 gün boyunca devletimizin misafiri olacaklar.  Sağlık hizmetleri başta olmak üzere her türlü ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanacak. 14 günün sonunda virüs belirtisi taşımadıklarına dair test sonuçlarına göre Bartın’a dönüşleri de yine devletimiz imkânlarıyla gerçekleştirilecek.” Dedi.
Koronavirüs salgını ile mücadelede Türkiye’nin dünyaya örnek nitelikte çalışmalara imza attığının da altını çizen Kalaycı, “Ülkemiz, dünyada koronavirüs salgınını en iyi yöneten ülkelerden biri konumunda. Bu süreçte yurt dışındaki vatandaşlarımızın yurda dönüşleri konusunda da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla büyük bir operasyon başlatıldı. Bu operasyon kapsamında, 59 ülkedeki yaklaşık 25 bin vatandaşımızın yurda dönüşleri sağlanıyor. Dünyada birçok ülke koronavirüs salgınına karşı diz çökmüşken ülkemizin böylesi büyük bir krizi çok koordineli bir şekilde kontrol altında tutması takdirle karşılanıyor. Türkiye’nin gücünü ve Türkiye’nin her bir vatandaşının hayatına, sağlığına nasıl sahip çıktığını tüm dünya gördü. Devletimizin bu salgına karşı aldığı erken tedbirler ve yürüttüğü çalışmalar kısa sürede meyvelerini verdi. İnşallah güzel günleri de hep birlikte karşılayacağız.” Dedi.
 
Kalaycı Almanya’da ki Türk işçilerin yurda dönüş süreçleri konusunda Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile görüşmelerde bulunmuş ve bu görüşmenin ardından çalışma başlatıldığını, işçilerin bir hafta içerisinde Türkiye’ye dönüş yapabileceklerini duyurmuştu.

Bakmadan Geçme