Sözcü'den Bartın için büyük gaf

Okuyan herkes tepki gösterdi

Bartın'da cami için yıkılan eski okul binasının haberini yapan Sözcü gazetesi büyük bir yanlışa imza attı. Bundan 30 yıl önce 1991 yılında il olan Bartın'ı Zonguldak'ın ilçesi olarak yazan gazeteye okuyanlar büyük tepki gösterdi. Ulusal yayın yapan bir gazetenin böyle bir yanlışa imza atmasına vatandaşlar yaptıkları yorumlarla cevap verdi.
İşte haberin altına yapılan yorumlardan bazıları;
*Bu haberin başlığını girene söyleyin Bartın Zonguldak'tan ayrılıp vilayet olalı tam 30 sene oldu, önce kendine bir format atsın sonra gelsin burda haber yapsın. *Bu nasıl haber, bu ne ciddiyetsizlik! Gazetenize çok yakıştı bu haber. Başlığı atan gazeteci hangi devlette yaşıyor? Bartın ilçe değil, İl'dir. *7 Eylül 1991 tarihinde Bartın dört ilçesi ile (Merkez, Amasra, Ulus ve Kurucaşile) il statüsüne kavuşmuştur. Deniz görmeyen tek ilçesi Ulus'taki hemşehrilere selam olsun. Bu arada Bartın ildir il kalacak!
*Sevgili Sözcü gazetesi sizin bu haberi yazan arkadaşınız çok yaşlı olmalı ve BARTIN; 74 plakaya sahip 1991 yılında kurulmuş Zonguldak’tan ayrılmış bir ilimizdir.
*Bartın’ın il olduğunu bilmeyen adamlar bir zahmet gazetecilik yapmasın.
*Bartın'ın il olduğunu bilmiyorsunuz ama binanın tarihini biliyorsunuz ilginç!
*40 yıl öncesinin haberi galiba, başka bir açıklaması olamaz.
*Bartın plakası 74 olan, Türkiyemizin güzide bir şehridir.
*Bartın il olduğunda sizin gazete ortada yoktu daha!
*Bartın ne zaman ilçe oldu? Biraz haberi ciddiye alın.

Sözcü'den Bartın için büyük gaf
Sözcü'den Bartın için büyük gaf

Bakmadan Geçme