Karantina uyarısı, araçlar takip altında

Vali Sinan Güner, tüm ilde karantina olabileceğini belirterek il dışından gelen tüm araçların takip altında olduğunu söyledi.

Bartın Valisi Sinan Güner, ilimizde görülen vakaların tamamın İstanbul bağlantılı olduğunu belirterek uyarıların dikkate alınmaması halinde karantina uygulamasının il geneline yaygınlaştırılacağını söyledi.
İl dışından gelen tüm araçların kayıt altına alındığını ve kamera ile takip edildiğinin altını çizen Güner, karantina süresine uymayanların yakalanarak yurda yerleştirildiğini belirtrek şunları söyledi.
VAKALAR İSTANBUL BAĞLANTILI, KARANTİNA UYARISI
“Vakaların tamamına yakını İstanbul irtibatlıdır. Özellikle Hasankadı ve Ulus bölgemizin bu açıdan risk teşkil ettiği değerlendirilerek Hasankadı Beldemizde karantina tedbirleri devam etmekte olup Ulus İlçemizin tamamını kapsayacak şekilde hareketlilik kısıtlayıcı tedbirler alınmıştır. Hastalığın bulaşma hızını azaltmak için alınan ve ilan edilen tedbirlere uyulmaması durumunda, karantina uygulaması ilin geneline yaygınlaştırılacaktır. 
Ulus İlçesinden ilimiz merkezine, merkeze bağlı belde ve köylere kara ulaşımı yasaklanmıştır. Gıda, ilaç vb zorunlu haller için bazı istisnalar vardır. Merkezde ve ilçelerde hareketlilik verileri izlenmekte olup bütün uyarılara rağmen bulaşma zincirinin kırılamaması halinde, bu durumda olan her yerde mahalle ve köyler arasındaki ulaşım da durdurulacaktır.  
İL DIŞINDAN GELEN ARAÇLAR TAKİP ALTINDA
Tedbirler kapsamında ile giriş izni olan her aracın plakası ve yolcuları kayıt altına alınmakta 14 günlük ev karantinası çeşitli yöntemlerle izlenmektedir. Son olarak, bu araçların tamamı Plaka Tanıma Sistemine kaydedilmiş olup araçların kameralara takılması halinde sistem alarm vermekte ve araç yakalanarak bağlanmakta, içindeki yolcular da karantina yurduna gönderilmektedir. Tebligata rağmen ev karantinasına itiraz eden kişiler de kolluk kuvvetleri tarafından yakalanarak karantina yurduna teslim edilmektedir.
ZONGULDAK’A DİKKAT
Komşumuz olan Zonguldak İli hastalığın yaygın görülmesi nedeniyle otuz büyük şehir gibi giriş ve çıkışa kapatılmıştır. Özellikle yakın belde ve köylerin Zonguldak ile ilişkilerini kesmek noktasında olmaları, Zonguldak’a gidebilmek için istisna arayışında olmamaları gerekir. Mutlaka herkesin bir mazereti vardır ancak sağlığın korunması için bazı şeylerden bir süre vazgeçmek gerekecektir.”

Bakmadan Geçme