Valilik Bartın'daki vaka durumunu açıkladı

Valilik en çok merak edilen konuda acıkma yaptı, İşte detaylar…

Bartın Valiliği Koromovirüs salgını konusunda görülen vakalar konusunda açıklama yaptı.
Bartın'da pandemi hastanesinde şüpheli vaka sayısının 26 olduğu, 2 can kaybı yaşandığı ve 4 kişinin de tedavi edilerek taburcu edildiği belirtildi. 
Bütün dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de Koronavirüs (+) hastalarımız olduğu belirtilen açıklama;
"Koronavirüs (+) hastalarımız vardır. Bunların sayısı günlük olarak değişmektedir.  Hali hazırda geçerli olan kurallar gereği vaka sayısını Sağlık Bakanlığı açıklamaya yetkilidir. Sağlık Bakanlığının verileri doğru ve güncel verilerdir. Sağlık Bakanlığı son vaka sayısını (9) olarak açıklamıştır. Bu sayı, Ulus İlçesindeki vaka sayısının eklenmesiyle güncellenecektir. Bu ilçemizdeki şüpheli vakaların 5 gün arayla yapılacak testleri, akciğer tomografileri ve diğer testleri kesinleştikten sonra, güncel son sayı yine Bakanlık tarafından açıklanacaktır.
Şu anda pandemi hastanesinde yatan şüpheli vaka sayısı (26) kişidir.
Maalesef Hasankadı Beldemizden (2) hastamız vefat etmiştir. (4) hastamız da tedavi edilerek taburcu edilmiştir.
KARANTİNA 30 KİŞİ VAR
Çeşmi Cihan KYK yurdunda şu an (30) kişi karantinada tutulmakta olup bu kişiler şüpheli vakalarla korumasız teması olan veya yurt dışı dönüşü evde karantina emrine  uymayan kişilerdir.
Bu kişilerin 14 gün izolasyonları sağlanmakta, ihtiyaçları karşılanmakta, muayene ve testleri yapılmakta ve süre bitiminde çıkarılmaktadır. Önceki 14 günlük dönemde süresini tamamlamış 21 kişinin yurttan ayrılışı yapılmıştır.
Öğrenci yurdu hastane olmadığından, buradaki kişilerin, tedavi altındaki vakalar olarak lanse edilmesi doğru değildir."

Bakmadan Geçme