Irmakta yaşanan kirlilikte neler dönüyor?

Kafalar karıştı, bu tahlil sonucu köpüklü suyun mu renkli suyun mu?

Irmak can çekişiyor, tahlil sonuçları hangi suyun?
Bartın ırmağında peş peşe yaşanan kirlilik sonrası ilk önce ırmak çağlayan mevkiinde köpürdü, aradan iki gün geçtikten sonra Kemer ve Asma mevkiinde mavi renge büründü.
Bartın ırmağı Çağlayan’da 9 Aralık’ta köpürdü ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü tarafından numune alınarak inceleme başlatıldığı belirtildi. Aradan 6 gün geçmesine rağmen alınan numune sonuçları bu güne kadar açıklanmadı. 
11 Aralık Cuma günü öğleden sonra ırmak mavi renge büründü ve hafta sonu tekstil fabrikasının arkasında dereden ırmağa karışan mavi renkli su basın mensubu tarafından görüntülendi.
Araya Cumartesi ve Pazar tatili girince Çevre Şehircilik Müdürlüğü ekipleri Pazartesi günü fabrikaya giderek mavi renkli sudan numune aldı.
*Ne hikmetse bir gün sonra Müdürlüğün sayfasında alınan numunelerin sonucu açıklandı. 
*Burada akıllara gelen dün alınan numune hangi arada şehir dışında bulunan laboratuvara gönderildi ve sonuç hemen çıktı?
*Bir hafta önce köpüklü sudan alınan numunelerin sonucu niye bu güne kadar açıklanmadı. Yoksa bu açıklanan sonuç 6 gün önce alınan köpüklü suyun tahlil sonucu mu?
Diğer yandan Çevre Şehircilik Müdürlüğünden Pazartesi alınan bilgide hafta sonu tatil olduğundan mavi renkli sudan henüz numune alınmadığı öğrenilmişti. 
Tüm bu bilgiler ışığında bugün açıklanan numunelerin hangi suyun tahlil sonuçları olduğu akıllarda soru işaretlerine yol açtı. 
Müdürlükten yapılan açıklama, sınır değerleri aşılmamış!
“1 Aralık 2020 tarihinde ırmakta görülen renk değişikliği ve basında çıkan haberler üzerine Müdürlüğümüz personelince söz konusu tekstil fabrikasında denetimlere başlanmış, atıksu arıtma tesisi deşarj noktasından 5 adet numune alınarak Bakanlığımız tarafından akredite olmuş çevre laboratuvarına analiz yapılması için gönderilmiştir. Bugün belli olan analiz sonuçları 31/12/2004 tarihli ve 25687 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği” Tablo 10.2’ye göre mevzuat sınır değerlerini aşmadığı görülmüştür. Analiz raporu aşağıda belirtilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 
Irmak can çekişiyor!
Bilinen bir gerçek var ki Irmak can çekişiyor ve yıllardan beri kirletilerek gözümüzün önünde çevre katliamı yaşanıyor. Ama biz bir ırmağa sahip çıkamıyoruz. Bartın bu kadar mı sahipsiz?
Kimin vebali varsa Allah’a havale ediyoruz. 

Bakmadan Geçme