Irmağın neden kirlendiği belli oldu

Yetkili kurumun bulamadığını basın mensubu ortaya çıkardı.

Beklenen yağmur yağmayınca yakalandılar

Hafta sonu mavi renge bürünen Bartın ırmağında meydana gelen kirliliğin tekstil fabrikasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

Kozcağız tarafından gelen ırmak kolunda Cumartesi günü suyun rengi maviye döndü. Yaşanan kirliliğin ardından gazeteci Halil Tekin bölgeye giderek tekstil fabrikasının yakınındaki derenin de aynı renkte olduğunu gözler önüne serdi. Yetkili kurumların şu ana kadar bulamadığı ve tespit edemediği kirliliğin sebebini basın mensubu ortaya çıkarmış oldu. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Irmaktaki kirlilik devam ederken, beklenen yağmurun yağmaması ve ırmaktaki su seviyesinin artmaması üzerine yapılan hesaplar tutmadı. 

Yıllardır yapılıyor iddiası

İhbar hattımıza gönderilen araştırılması istenen iddialar ve cevap bekleyen sorular. 

Tekstil fabriakasında bu aylarda üretim kapasitesinin iki katına çıkmasından dolayı su tuketiminin arrttığı ve tüketilen suyun deşarj edilirken arıtma kuyularının yetersizliğinden dolayı zaman zaman taştığı iddia edildi. Taşan suyun dere yatağına inerek ırmağa karıştığı ileri sürüldü. Bazende yağmur tahminine göre arıtma kuyularının temizliğinin yapıldığı ve kuyu içinde çöken kot pantolonu kumaş boyasının su motorları ile dere yatağına salındığı iddialar arasında.

Suda hangi kimyasallar var?

Irmağa salınan suyun içerisinde çok sayıda kimyasal bulunduğu ve canlılara büyük zarar verdiği biliniyor. Mavi renkli boyanın içinde Çamaşır suyu, Sodyum permangarat, Asit, Soda, deterjan ve kumaş boyalarının bulunduğu ileri sürülüyor.

Fabrikanın yüksek miktarda su ihtiyacı var!!!  

Fabrikada kullanılan suyun çok yüksek miktarda olduğundan dere yatağına kurulduğu ve havaların kurak gitmesinin olumsuz etkilediği belirtiliyor. 

Tüm bu gelişmelerin ardından gözler yetkili kurum Çevre ve Şehircilik il müdürlüğüne çevrildi. Bekleyip göreceğiz.  

Bakmadan Geçme