İntihar Olayının Perde Arkası Araştırılmalı

Geylan: Oldukça başarılı ve gelecek vaat eden bir akademisyenimizin neden canına kıydığı titizlikle araştırılmalıdır.

Bartın Üniversitesinde geçen Çarşamba günü yaşanan acı olayda Öğretim görevlisinin intihar vakası Bartın'ı olduğu kadar Türkiye'de eğitim camiasını da üzüntüye boğdu.
Olay sonrası çeşirli iddialar ve cevap bekleyen sorular gündeme gelmesi üzerine konu ile ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Oldukça başarılı ve gelecek vaat eden bir akademisyenin neden canına kıydığı titizlikle araştırılmalıdır. Mobing iddiaları titizlikle araştırılmalıdır" dedi.

İşte Genel Başkan Geylan tarafından yapılan açıklama:

"Bartın Üniversitesi’nde görevli üyemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Güneş Günay Sezer’i geçen Çarşamba günü kaybettik.
Kıymetli meslektaşımız, işyerinde intihar etmek suretiyle canına kıydı.
Öncelikle oldukça başarılı ve gelecek vaat eden bir akademisyenimizin neden canına kıydığı titizlikle araştırılmalıdır.
Basına yansıdığı şekliyle, Sezer’in, işyerinde yaşadığı ve mobinge varan baskıların neticesinde hayatına son verdiği iddiaları önemle incelenmesi gereken durumlardır.
Bu konuda YÖK, savcılık ve ilgili tüm kurumlar, hassasiyetle olayı tetkik etmeli ve varsa sorumlular hakkında gerekli müeyyideler uygulanmalıdır.
Türk Eğitim Sen Genel Merkezi olarak konunun yakından takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Güneş Günay Sezer’e Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına ve camiamıza sabırlar diliyoruz."

Canına kıyan akademisyen Güneş Günay Sezer'in geride 15 sayfaya yakın mesaj bıraktığı ve tüm yaşadıklarını anlattığı ileri sürüldü.

Bakmadan Geçme