Bu tartışma Üniversite seferlerini durdurdu

Can güvenliğimiz yok, Üniversiteye gitmiyoruz…

İki Başkan arasındaki tartışma kameralara yansıdı

Bartın Belediyesi Halk Otobüsleri ile Esenyurt Minibüsleri arasında geçen bu tartışma sonucunda can güvenliği olmadığı gerekçesi ile Belediye Halk Otobüsleri Üniversite hattı seferlerini durdurduklarını açıkladı.

TEHDİT EDİLDİK, CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Bu sabah meydana gelen olayda, Belediye Halk Otobüsleri Durak Başkanının aracına binen Esenyurt minibüsleri başkanı arasında tehdit içeren tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma sonrasında aracında yolcuların önünde tehdit edildiğini belirten Halk Otobüsleri durak Başkanı Zekai Özdemir, artık terminalden ileriye Üniversiteye gitmediklerini belirterek Üniversite hattını durdurma kararı aldıklarını söyledi. Bu kararını Belediyeye de bildirdiklerini belirten Özdemir, Esenyurt Minibüsçüleri şoför arkadaşları devamlı tehdit ederek önlerini kestiğinden dolayı böyle bir karar aldıklarını sözlerine ekledi.

SIKINTIYI ÖĞRENCİ ÇEKECEK

Yaşanan bu tartışma halkın ve öğrencilerin huzurunu kaçırırken halkın tepkisine yola açtı. Yetkililerin bu duruma bir an evvel çözüm bulması bekleniyor.

ESENYURT DOLMUŞLARI, GALEYANA GELMEYİN!         

Esenyurt Dolmuş Durağından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.,  

“Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar kampüsü ve yurtların bulunduğu alanlar mücavir alan dışı bölgelerdir ve belediyenin, Belediye Kanunu uyarınca mücavir alan dışına ulaşım hizmeti vermesi yasa dışı bir uygulamadır.

Bunun dışında ilgili yönetmelik ve genelgeler uyarınca belediye sınırları dışında D4 yetki belgesi bulundurma, araçlara takograf takılması,  araç koltukları için ferdi kaza sigortası olması ve ayakta yolcu taşınmaması gerekmektedir. Ancak bu şartların hiçbirisi Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüslerinde mevcut olmayıp, tarafımızca bu hususlarda yasal başvurular yapılmıştır. Galeyana gelmemeniz temennisiyle, kamuoyuna saygı ile duyurulur”.


Bakmadan Geçme