Bu iddialar ortalığı karıştıracak

Hastanede yolsuzluk iddiası, Duyarlı vatandaş savcılığa suç duyurusunda bulundu...

HASTANEDEN ET HIRSIZLIĞI İDDİASI
Bartın Devlet Hastanesi bir skandal iddia ile daha gündeme geldi.
Hastane yemekhanesinde kullanılması gereken etlerin, kovalara konularak üzerleri çöp torbaları ile kapatılmak sureti ile başka bir yerdeki yemek fabrikasına sağlıksız bir şekilde taşındığını belirten O.K, elde ettiği görüntülerle savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
Bartın Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan O.K,  “09.12.2019 tarihinde hastanede kullanılmak üzere gelen 500 kilo etten yaklaşık 100-150 kilosunun gizlice çöp kovalarına koyularak üzerinin çöplerle kapatmak sureti ile panelvan bir araçla Atılım sanayide bulunan yemek fabrikasına götürüldüğünü belirterek şikâyetçi oldu.
 
Bu duruma ait elinde video kayıtları olduğunu belirten O.K., yaklaşık 2 yıldan beri bu şekilde etlerin çalındığını öğrendiğini ve 10.12.2019 tarihinde ismini bilmediğim hastane müdürüne bilgi verdiğini, ancak yüklenici firma hakkında herhangi bir işlem yapılmadığını, Müdürün işlem yapmaması üzerine hastane başhekimini telefonla arayarak bilgilendirdiğini söyledi.
Ayrıca bu olay hakkında gizli tanıklık yapmak isteyen yemekhane çalışanlarının dinlenmesini ve hastane kamera kayıtlarının temin edilmesini talep eden O.K., olayın şüphelilerinden ayrı ayrı şikayetçiyi olduğunu belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
Görüntülerde, hastaneden alındığı iddia edilen ve üzerleri çöpler ile kapatılan et dolu kovaların insan sağlığını tehdit eden bir şekilde indirilmesi ve taşınması yer alıyor.
Bir başka skandal iddia ise, Hastaneden sağlıksız bir şekilde taşınan etlerin taşımalı eğitimde öğrencilerin yedikleri yemeklerde kullanıldığı ileri sürüldü.
Bu skandal iddialarla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Bakmadan Geçme