Maaşlarını alamayan işçiler yine eyleme başladı

Yine aynı manzara, yine Hattat, yine maaş krizi

Tarlaağzı'nda aynı manzara, işçiler mağdur
Yıllardır kömür çıkarma taahüdünü yerine getiremeyen Hattat holdinge bağlı Hema A.Ş.'de çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları için eylem başlattı.
Hattat Holding’de maaşlar konusunda defalarca yaşanan sorunlar hala devam ediyor.

Tarlaağzı köyünde devam eden galeri açma faaliyetlerinde çalışan yaklaşık 100 maden işçisi, 2 aylık maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı.

Yıllardır işçiyi mağdur eden, istihdam yalanları ile yöre halkının gözünü boyayan Hattat Holdin, 2005 yılından beri bir gr kömür çıkartmadığı gibi işçileri de mağdur etmeye devam ediyor.

Şirketin tek derdi termik santral kurmak

2005 yılında çıkılan ihaleyi kazanan şirket,  Amasra B Sahasıyla ilgili sözleşme kapsamında 3 yıl hazırlık süresi olmak üzere 56 milyon ton kömür üretmeyi ve toplam 400 milyon TL ödemeyi taahhüt etmişti.  13 yıldır süre uzatımları alan şirket kömür üretimine geçemediği gibi gerekli şartları yerine getirmeyerek istihtam ettiği işçileri mağdur etmeye devam ediyor. Bundan önce paralarını almak için kuleye çıkan işçiler ülke gündemine oturmuştu.
Sözleşme şartlarını yerine getiremeyen şirketle yapılan Amasra B sahası rödövans sözleşmesi iptal edilerek Amasra B sahası TTK’ya devredilmelidir. 
Yöre halkı şirketin gerçek yüzünü görmesine rağmen yetkililerin bu duruma göz yumması vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Bakmadan Geçme