Basında yine skandallar ile anılıyoruz

Bartın Devlet Hastanesi bir sağlık skandalı iddiası ile daha ulusal basında yer aldı.

Bartın Devlet Hastanesinin adı sağlık skandalı iddiası ile Ulusal basında, “Acilde skandal! Kalp krizi geçirdiği 7 saat sonra anlaşılan kadın öldü”, “Acilde kalp krizi 7 saatte tespit edilemedi, hasta hayatını kaybetti” başlıkları ile verildi.
 Bartın Devlet Hastanesi acilinde kalp krizi geçirdiği 7 saat sonra anlaşılan hastanın ölümüyle İlgili oğlu tarafından suç duyurusunda bulunuldu.
Haberde, “Göğüs bölgesinde şiddetli ağrı ve yanma şikayetiyle 2 Ekim gecesi Bartın Devlet Hastanesi aciline başvuran 57 yaşındaki Sakinur Çıvak’ın iddiaya göre görevli doktor tarafından endişe edilecek bir şey olmadığı gerekçesi ile ağrı kesici verilerek 7 saat acil serviste bekletildiği, sabah hastaneye gelen kardiyoloji uzmanı tarafından kalp krizi geçirdiğinin anlaşıldığı belirtildi.
Ambulansla Karabük'teki özel bir hastaneye sevk edilen kadın, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği iddiaları yer aldı.
Sakinur Çıvak'ın Zonguldak'ta avukatlık yapan oğlu Soner Çıvak, annesinin ölümünde acil servis doktorunun ve ilgili personelin ihmali olduğunu belirterek Bartın Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Bir dakikanın bile hayati önem taşıdığı kalp krizi teşhisinde, tüm tahlillere rağmen 7 saat kalp krizi geçirdiği anlaşılamayan hastanın ölümüne ilişkin Bartın Valiliğinden soruşturma izni beklendiği belirtildi.


 
 
 

Bakmadan Geçme