Abdestimizden şüphemiz yok, hazmedemediler

Son zamanlarda basında yer alan haberler ve iddialara karşısında Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan basın açıklaması yaptı.

Yazılı açıklama yapan Başkan Zeki Erdoğan, yaklaşan yerel seçimler öncesinde şahsımı ve Hasankadı Belediye Başkanlığı’nı yıpratmaya yönelik haberlere ilişkin açıklama gereği duyduğunu belirterek şu idadelere yer verdi;
 
“Son zamanlarda basında ve sosyal medyada yer alan, yaklaşan yerel seçimler öncesinde şahsımı ve Hasankadı Belediye Başkanlığı’nı yıpratmaya yönelik haberlerle ilgili detayları anlatan bir açıklama yapma gereği duydum.
Bu açıklamamda gelişen olayları en başından ve en ince ayrıntısıyla muhakeme ederek kanaatini kamuoyunun vicdanlarına bırakıyorum.
 
YENİLGİYİ HAZMEDEMEDİ
 

1999 yılında millete hizmet sevdasıyla çıktığım bu yolda, Cenab-ı Allah’ın izni ve hemşehrilerimin teveccühü ile 20 yılımı geride bıraktım.
Son dönemde meydana gelen haberlerin asıl kaynağı ise, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerinde rakip olarak dönemin CHP belediye başkan adayı Şeref Emiroğlu’nun seçimi kaybederek yenilgiyi hazmedemeyip şahsım ve belediyemizden öç alma isteğidir.
Bahse konu seçimler esnasında bu zat ve etrafında bulunan kandırılmış taraftarlarının bizi destekleyen insanlara, kendilerine oy vermediklerinden dolayı baskı, tehdit ve adeta bir siyasi terör uygulama süreci baştan sona bu hadiseyi yaşamış olan hemşehlerimizin hafızalarından silinmemiştir.
 
Ben inanıyorum ki, Hasankadı halkı 2014 yılında yapılan seçimin sonuçları belli olduğunda yenilgiyi hazmedemeyerek milletin iradesi olan sandıklara saldırmayı, bulundukları okulun camlarını kırmayı göze alan, jandarmanın havaya ateş açmasına ve biber gazı kullanmasına aldırış etmeyen ve sırf onlara oy vermedikleri için insanlara küfreden, hakaret eden bu zihniyete gereken en güzel cevabı yine 31 Mart tarihinde önüne koyulacak olan sandıklarda vereceklerdir.
 
ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK
 
Şimdi tarafımıza isnat edilen suça ilişkin olarak öncelikle  “müddei iddiasını ispatla mükelleftir.” Öyle bilmediğim birileri fişleri almış, getirip masama koymuş demekle ve daha sonra bundan nasıl çıkar elde ederim düşüncesine girip kapı kapı gezmekle bu iş olmaz. Böylesi çabalar siyasi ahlaka da sığmaz.
 
Zatın dilekçesi 2015 tarihlidir. Allah’a şükür abdestimizden şüphemiz yok. Ancak yaklaşan yerel seçimleri fırsat bilen bir başka siyasi partiye yeni geçmiş olan bu taze belediye başkan adayı son duruşmadan sonra her nedense habercilere koşuyor. Şahsımı ve belediye personelimizi özel araçlara yakıt aldırmakla suçluyor. Elhamdülillah hukuk çerçevesinde bizler müsterih savunmamızı yapıyoruz.
Alnımızın akıyla da izahat verip yolumuza devam edeceğiz.
Görevde olduğumuz süre boyunca ben ve ekibim sosyal belediyeciliği hep ön planda tutan bir yönetim anlayışıyla yolumuza devam ettik.
Şuanda yargılanmamıza sebep olan kanser hastalarımız Hüsnü Çobanoğlu, Şaban Erdoğan ve Selçuk Erdoğan’a diyaliz hastaları Alim Açıkgöz, Gülşen Güngör’ü tedavi olmaları maksadıyla maddi imkansızlıklarından daha önce aldığımız belediye encümen kararımıza dayanarak Karabük, Zonguldak, Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan hastanelere götüren araçların yakıtını karşılayarak gitmelerini sağladık.
Fakat daha sonra sosyal yardım yapılmasına ilişkin yönetmelik olması gerektiği sebebiyle uygulamada hata olduğu tespit edildi.
 
Bunun üzerine Sayıştay istişari görüşü alınarak Hasankadı Belediye Başkanlı’ığı Sosyal Yarım Hizmetleri yönetmeliğimizi meclisimizin oy birliği ile kabul ederek uygulamaya soktuk.
Halkımıza olan hizmet aşkımızı, beldemize olan sevdamızı bu tür karalama ve suçlamalarla zerre azaltamayacaklar. Hemşehrilerim müsterih olsunlar.
 
 Şahsım ve çalışma arkadaşlarım Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmayan Hak’tan sonra en büyük gücün halk olduğuna inanan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını düşünerek bu titizlikle hareket eden bir camianın parçalarıyız.
Ayrıca, Hasankadı beldesi’nin köy gibi idare edildiğini iddia eden muhatabım olamayan bu zata sizin aracılığınızla iletmek isterim ki, bugün Hasankadı son beş yıllık dönem içerisinde iktidarımız ve Bartın AK Parti Milletvekili sayın Yılmaz Tunç’un katkılarıyla  eğitimden sağlığa alt yapıdan enerjiye 15 milyon Türk lirasından fazla yatırım almış, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne çevre köylerindeki nüfus potansiyelini de dahil ederek ilçe olma müracaatını yapmış geleceğe emin adımlara ilerleyen bir beldedir.
Son olarak siyasi yaşamım boyunca Allah’ın mahkemesi olan Mahkeme-i Kübra’yı düşünerek hareket eden şahsımı yaptığınız asılsız şikâyetlerle, fani çıkar hesaplarınızla yıpratıp karalayamayacaksınız”.


 
 

Bakmadan Geçme