Bartın UMKE İl Kampı Yapıldı

Bartın UMKE il kampı Hatipler köyü - Büyükkızılkum köyünde gerçekleştirildi.

Olağan durumların dışında müdahale gerektiren, doğal, teknolojik ve insan kaynaklı olarak ortaya çıkan , toplumsal ve çevresel zararlara yol açan ya da açması muhtemel olan doğal ve teknolojik olaylar, salgın hastalık durumları ile kitlesel kazalarda ve kurtarma faaliyetlerinde donanımlı, hızlı, etkin ve doğru medikal müdahale çok büyük önem arz etmektedir.

Bu nedenle 02/04.04.2017 tarihleri arasında Hatipler köyü- Büyükkızılkum köyünde gerçekleştirdiği Bartın Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) il kampı düzenlendi. Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Hasan BABAYİĞİT ve Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr.Atacan YAYLI’nında katıldığı kampa 40 UMKE gönüllüsü katıldı.

Üç gün süreyle kamp yeri belirleme ve çadır kurma, ekip ve kamp alanı güvenliği sağlama, doğada barınma ve hayatta kalma, gece intikali, triaj, ilimiz Hatipler mevkiinde gerçekleşti. Olay yeri yönetimi, stres altında çalışma, hastalara yaklaşım, temel ve ileri yaşam desteği, hasta taşıma teknikleri ve tahliye, trafik kazası - KBRN ve CRUSH senaryoları ile uygulamalı eğitimler Büyükkızılkum köyünde yapıldı. Ekip ruhu ve eş zamanlı çalışma pratiği kazanımı amacıyla Oryantiring düzenlenmiştir

Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Hasan BABAYİĞİT, zorlu hava şartlarında gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatın çok faydalı olduğunu, özellikle UMKE’ye gönül vermiş arkadaşlarımızın zor şartlarda görev yapabilme yeteneklerinin geliştirilmesi yönünden fayda sağlandığını, amacımız insan hayatını kurtarmak olduğundan sağlık çalışanlarının afet veya olağan dışı durumlara karşı kendilerini hazır hissettiklerini , bu tür eğitim ve tatbikatların belli periyotlarla devam edeceğini belirtti ve tüm emeği geçenler ile katılımcılara teşekkür etti.

Bakmadan Geçme