Bartın'da elektrikler yine Kesik SA

Direkler yıkıldı, kablolar koptu ve çoğu köyde elektrikler yine gitti.

Bartın’da kar yağışı sonrasında yine beklenen oldu ve elektrik kesintileri yaşandı
Başkent Edaş ve Enerjisa tepkilerin odağında
Bartın'da Pazar günü başlayan kar yağışı sonrasında il genelinde 50'den fazla köyde elektrikler yine kesilirken Kurucaşile ilçesine jeneratör kurulması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Kar nedeniyle 26 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ocak ayında yaşanan ve bir hafta süren kesintilerden sonra yine kesinti yaşanması vatandaşı bezdirdi. Geçen ay yaşanan kesintiler sonrasında Bartın’da jeneratör satışları patladı. Köylerde elektrik ve Telekom’a ait direkler bakımsızlıktan devrilirken kablolar yine koptu.
50 KÖY ENERJİSİZ KALDI
Kar yağışının yeni başlamasıyla il genelinde 50'den fazla köy ve mahalle enerjisiz kaldı. Başkent Edaş, Enerjisa ve Telekom’un gerekli alt yapı yatırımı ile bakım ve onarım konusunda sınıfta kaldığı adeta tescillendi. Vatandaşlar Başkent elektrik ve Enerjisa’ya sosyal medyadan büyük tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarımıza mesaj gönderen vatandaşlar şikayetlerini dile getirdi. Herkes elektriklerin ne zaman geleceğini merak ederken bu soruya verilen tek cevap ekipler tüm hızıyla çalıştığı oluyor. Başkent Edaş’tan henüz bir özür mesajı gelmedi. Başkent Edaş kar yağışı öncesinde “Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Karabük illerindeki enerji nakil hatlarından kesintisiz enerji arzı için gerekli hazırlıkları yaptığını ve çalışanlara ek olarak alanında uzman 200’e yakın personelin kriz durumu için teyakkuz durumuna getirildiğini açıklamıştı.
BARTIN'DA ALT YAPI ESKİ VE YENİLENMEDİ
Tüm bu tedbirlere rağmen yıkılan direkler, kopan teller ve ortaya çıkan arızalara engel olamadılar. Çünkü Bartın’da elektrik hatlarının yüzde 75’i eski ve yenilenmedi. Gerekli yatırım yapılmadığı için her fırtınada, karda ve yağmurda kesintilerin yaşanması kaçınılmaz görünüyor. 
 

Bakmadan Geçme