Meclis olağanüstü toplandı

Okullar tatil mi, işte yeni alınan kararlar

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Pazartesi günü Vali Sinan GÜNER Başkanlığında, olağanüstü toplanarak Koronavirüs (COVİD-19) Salgını nedeniyle aşağıdaki kararları aldı. 
1-Meteoroloji Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporuna göre elverişsiz hava koşullarının devam edeceği anlaşıldığından ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak, İlimizde yüz yüze eğitime devam eden okullarımızda ve kurslarımızda (İl merkezi ve ilçe merkezlerindeki anaokulları-anasınıfları ile rehabilitasyon merkezleri hariç) eğitim-öğretime 16 Şubat 2021 tarihinde 1(bir) gün süre ile ara verilmesine karar verildi. 
2-Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda yüz yüze örgün eğitime kademeli olarak başlanması kararlaştırılmış olup bu çerçevede;  güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde, hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarında öğrenci/kursiyer/öğretici/çalışanların durumlarını kurumlarınca verilecek kurum adresi ve çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 01.12.2020 tarih ve 76 nolu kararının 7. maddesinde belirtilen sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarına, hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarının öğrenci/kursiyer/ öğretici/ çalışanlarından 65 yaş ve üzerinde kalanlar ile 20 yaş altında kalanların şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanma kısıtlamasından muaf tutulmalarına,
3-İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisimizin 09.02.2021 tarih ve 3 nolu kararının 1. Maddesi ile; İlimiz genelindeki köy okullarının tüm kademeleri ile resmi ve özel tüm anaokullarında 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren tam gün olarak yüz yüze eğitime geçilmesine karar verilmişti. Bu kapsamda tam zamanlı yüz yüze eğitime geçecek olan köy okullarımızdaki taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere, Devlet tarafından ücretsiz olarak verilen öğle yemeklerinin salgın süresince kuru kumanya olarak verilmesine karar verildi.
4-Alınan bu kararların sorumlu Vali Yardımcısı’nın koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğünce takip edilmesine, ilgili kurum ve kuruluşlara verilen görevlerin gecikmeksizin ikmal edilmesine karar verilmiştir.
 

Bakmadan Geçme