20 dönüm araziye 30 sera kurulacak

Kozcağız'da seraların kurulacağı alanda zemin hazırlıkları tamamlandı

Bartın'ın Kozcağız beldesindeki 20 dönüm araziye Sosyal Destek (SODES) projesi kapsamında 30 adet 520 metrekarelik modern seralar kurulacak.
Kozcağız Belediyesi'nce hazırlanan proje, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nda (BAKKA) geçen Temmuz ayında kabul edildi. Belediye arıtma tesisinin yanında bulunan 20 dönüm araziye kurulacak 30 sera yerinde zemin çalışmalarını tamamladı. 2021 yılında hizmete girecek seralarda 60 kursiyerden eğitimi başarıyla tamamlayan 30 kişiye seralar tahsis edilecek ve doğal ürünlerin yetiştirilmesi sağlanacak. 
Kurslar sayesinde profesyonel tarım tekniğini kullanarak üretim yapacak olan kişiler, satışını da gerçekleştirerek gelir elde edecek.

30 kişi seralarda üretip satacak
Belediye ayrıca seralarda yetişen ürünlerin satışında Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu desteği ile kuracağı tarımsal ürünler pazarında satış ve pazarlama uygulamasını başlatacak. 
Seraları kullanacak çocuklu kadınların çocuklarını bırakması ve eğitimi gibi sosyal ihtiyaçları da Japonya hibesiyle kurulan Kozcağız Kadın Meslek Eğitim ve Beceri Merkezi'nce giderilmesi planlanıyor. 
Kozcağız’ın sera merkezi olacağını belirten Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, "Belediye olarak hazırladığımız proje Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. 2021 yılı içinde tamamlanması planlanan projemizde 30 adet 520 metrekarelik modern seralar kurulacak. Japonya Büyükelçiliği ile yaptığımız anlaşma gereğince beldemizde seracılık kursu düzenleyerek, başarılı olanlara belge verdikten sonra burada seralarda üretim yapacaklar. Bu sayede Kozcağız'da bir ilki başarmış olacağız. İnşallah güzel bir proje hayata geçirilecek" dedi.

Bakmadan Geçme