Zabıtalardan sıkı denetim, ceza yağdı

Zabıta ekiplerinin Bartın şehir merkezinde yaptığı denetimlerin bilançosu...

DENETİMLER YOĞUNLAŞTI

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler hatalı araç parkı ve trafiğe kapalı alan ihlalini önlemek üzere gerçekleştirdikleri denetimleri yoğunlaştırdı.

Kent Merkezindeki huzur ve güveni tahsis etmekle görevli olan Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri hatalı araç parkı ve trafiğe kapalı alan ihlalini önlemek amacıyla gerçekleştirmiş oldukları denetimleri sıklaştırdı. Ekipler son üç ayda 70 vatandaşa trafiğe kapalı alanı giren ve ayrıca kaldırama araç parkı yapan 70 vatandaşa cezai işlem uyguladı.
Ekipler ayrıca kaldırım üzerinde ki demir dubalara çarparak zarar veren 1 kişi, engelli bandını kapatarak araç parkı yapan bir kişiye, köylü pazarında halkın huzurunu bozacak şekilde kavga çıkarmaktan 2 satıcıya, Tatil Beldesi İnkumu’nda tarife üzerinde simit satışı yapmaktan 1 kişi olmak üzere toplamda 75 zabıt varakası tanzim edildi. Kişi başı 320 TL olmak üzere toplanda 51 kişiye 16.320 TL. cezai işlem uygulandı.  Ayrıca Kabahatler Kanununa göre çeşitli suçlardan ( seyyar satış yapmak, işgal ve dilencilik vb. )16 şahsa işlem yapılıp ( Kişi Başı 153 TL. ) toplam 2.448 TL. ceza uygulandı. 

Akın açıklamasında “Belediye olarak kentimizde huzuru sağlamak ve hayatı kolaylaştırmak için ne lazımsa yapıyoruz. Bu gaye ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan biri de Zabıta Müdürlüğü’müzce gerçekleştirdiğimiz  denetimlerdir. Ekiplerimiz özelikle hatalı araç parkı ve trafiğe kapalı alan ihlalini önlemek üzere gerçekleştirdikleri denetimlerde son üç ay içerinde 75 zabıt varakası tanzim ederken toplamda 16.320 TL cezai işlem uyguladı. Ayrıca Kabahatler Kanununa göre çeşitli suçlardan 16 şahsa da 2.448 TL. ceza uyguladı.” dedi. 

Başkan Akın“ Alo 153 Belediye hattı 7/24 açık olup her türlü gelen ihbar, şikâyet ve taleplerin alınıp ilgili birimlerle irtibata geçerek değerlendirmeye alınmaktadır. “ dedi. 

Bakmadan Geçme