Zabıta 2017'de 331 iş yerini denetledi

Bartın Zabıta Müdürlüğü, 101 esnafa uyarı tebliğ ederken kaldırım işgalinde bulunan 23 esnafa para cezası uyguladı.

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 2017 yılında 331 işyeri denetlendi. Bu denetmeler kapsamında gerekli görüşen işyerlerine cezai işlem uygulandı. Gürültü kirliliği, kaldırım işgali, dilenciler ve çevre kirliliği gibi olumsuz koşullar oluşturan kişiler ve kuruluşlar denetlenerek gerekli işlemler yapıldı.

“İşgal denetimlerimiz aynı kararlılıkla devam edecek”

2017 yılı Zabıta Müdürlüğü çalışmalarını değerlendiren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Belediye olarak kent merkezinde görevlendirdiğimiz zabıta ekiplerimizle esnaflarca satışa sunulan ürünlerin kaldırımları işgal etmesini önlüyor vatandaşlarımızın kaldırımlarda huzur ve güven içerisinde yürümesini sağlıyoruz. Zabıta Müdürlüğümüzce 2017 yılında 331 işyeri denetlendi, denetimlerde görülen aksaklıklarla ilgili 101 esnafa uyarı tebliğ edildi. Kaldırım işgalinde bulunan 23 esnafa para cezası uygulandı, ayrıca kurallara ve uyarılara riayet etmeyen esnafların işgal malları toplatıldı. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz işgal denetimlerimiz 2018 yılında da aynı kararlılıkla devam edecek.” dedi.

“178 şikâyet dilekçesi değerlendirildi”

 Kaldırım işgallerinin dışında dilenciler, çevre kirliliği gibi olumsuz koşullar oluşturan kişiler ve kuruluşların da denetlendiğini söyleyen Cemal Akın “Çöpleri ile çevreyi kirleten 3, bağırarak satış yapan 2, dilencilik yapan 10 vatandaşa,  Kabahatler Kanununa göre para cezası uygulandı. İşyerinde aykırı faaliyetten 8 işletme geçici süre ile mühürlendi, 12 yaş altı çocukların oyun oynamasına müsaade eden 2 işletmeciye, işyeri kapanış saatine riayet etmeyen 7 işletmeciye, işyerinde alkol alınmasına müsaade eden 4 işletmeciye, ruhsatsız faaliyet gösteren 2 işletmeciye para cezası verildi. Ayrıca Galla Pazarı, Kapalı Pazar, Orduyeri, Hendekyanı, TOKİ Semt Pazarlarında sürekli denetim yapıldı ve nizam sağlandı. Kent içinde trafik yönlendirmeleri ile ilgili uyarıcı tabelalar güncellendi. BİMER, CİMER’den gelen 178 şikâyet dilekçesi değerlendirildi, şikâyetler giderildi” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme