Yer altına bile beton atıldı diyecekler

Türkiye'de ilklerden olacak proje ile ilgili açıklama

Birileri yine “beton edebiyatı” yapacak, yeraltına bile beton attılar diyecek!
BAHÇECİK ILINDIR YERALTI BARAJI PROJESİ İLE BARTIN’IN 50 YILLIK SU SORUNUN ÇÖZECEĞİZ
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın şehir merkezi, Amasra ilçesi ve Abdipaşa beldesinin içme suyu sorununu kalıcı olarak çözecek olan Bahçecik Yeraltı Barajı inşaatında çalışmaların son hız devam ettiğini açıkladı.
Tunç, “Bahçecik Ulupınar kaynağının geliştirilmesi ve yeraltı Barajı yapımı ile Ulupınar’dan Bartın ve Amasra’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacağız” dedi.
Bahçecik Ulupınar kaynağına yeraltı Barajı yapımının tamamlanmasıyla Türkiye’de ilkler arasına gireceklerini belirten Milletvekili Tunç, bu konuda Tarım ve Orman Bakanımız Sn Bekir Pakdemirli Bartın’ı ziyaretinde gerekli açıklamaları yaptığını yeraltı Barajı sayesinde Bahçecik Ulupınar suyunun debisinin takviye edileceğini aynı bölgedeki Ilındır barajı projesi ile birlikte Bartın’ın önümüzdeki 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını söyledi. 
Bahçecik köyünün yaklaşık 1 kilometre kuzey batısında Ilındır deresi üzerinde inşa edilecek olan Ilındır Barajının gövde yüksekliğinin 40 metre olacağını belirten Milletvekili Tunç, barajın su biriktirme hacminin 3,9 milyon metreküp olacağını söyledi.
Bartın kent merkezinin her geçen yıl nüfusunun arttığını, Üniversite ile birlikte kentin büyüdüğünü bu nedenle artan su ihtiyacının ileriye dönük karşılanması gerektiğini belirten Milletvekili Tunç, kent merkezine Bahçecik suyu geliştirilmeden ve ilave kaynak oluşturulmadan keson kuyularla bu ihtiyacın giderilemeyeceğini bu nedenle Bahçecik kaynağını geliştirmek ve bu kaynağa ilave su getirebilecek Ilındır barajını programa aldıklarını söyledi.
Türkiye’de ilklerden olacak olan Yeraltı Barajının dünyada örneklerinin bulunduğunu belirten Milletvekili Tunç, özellikle vadilerin daraldığı yerlerde baraj, gölet gibi yüzey depolamalarıyla birlikte tatlı yeraltısularının havza aşağılarına giderek kirlenmesini önlemek veya akiferlerde daha fazla su depolayarak yerleşim birimlerine sağlıklı ve sürdürülebilir su sağlamak amacıyla yeraltı depolama projelerinin uygulamaya konulduğunu, DSİ 23. Bölge Müdürlüğü’nce etüd ve planlama işlerinin tamamlanmasının ardından Bahçecik Ulupınar yeraltı Barajının yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini ve ihale sürecinin kesinleşmesinin ardından yapım sözleşmesinin imzalandığını ve yapımına başlandığını açıkladı.
Milletvekili Tunç, Bartın’ın 50 yıllık su ihtiyacının giderilmesini sağlayacak Bartın Bahçecik Ilındır yeraltı Projesi’nin hayata geçirilmesi için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve DSİ yetkililerine teşekkür etti.

Yer altına bile beton atıldı diyecekler
Yer altına bile beton atıldı diyecekler
Yer altına bile beton atıldı diyecekler
Yer altına bile beton atıldı diyecekler

Bakmadan Geçme