Yeni Zelanda'daki Katliam lanetlendi

Bartın'da Yeni Zelanda'daki Hristiyan terörü lanetlenirken şehit düşen Müslümanlar için gıyabı cenaze namazı kılındı.

Yeni Zelanda'da 2 camide düzenlenen terör saldırısında şehit olan 49 kişi için gıyabı cenaze namazı kılındı, hristiyan terörü lanetlendi.
Bartın Sivil İrade Platformu tarafından Yeni Zelanda'da 2 camiye düzenlenen terör saldırısında şehit olanlar için terörü lanetleyen bir açıklama yapıldı. Düzenlenen etkinliğe  AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bartın Sivil İrade Platformu sözcüsü Orhan Topçu, yaptığı açıklamada "Yeni Zelanda'daki Camide, Müslümanları katledenler, tüfeklerine Kosova Savaşı ve Viyana kuşatmasının isimlerini yazarak, bize tarihi hatırlattılar. Cuma namazı esnasında, 49 Müslüman kardeşimizi şehit ettiler. Fakat bilemediler: 'Bize de şehitlik nasip eyle Rabbim' diyen, binlerce ruh dirildi bu Cuma. Bu tür saldırıların, tesadüf olmadığı ve uzun yıllardır Batılı ülkelerde, İslam'a ve Müslümanlara karşı yöneltilen, düşmanca fikir, söylem ve uygulamaların bir sonucu olarak ortaya çıktığı görülmektedir" dedi.
Konuşmanın ardından guyabi cenaze namazı kılındı ve şehit olanlar için dualar okundu.

 

Bakmadan Geçme