Yeni Valilik emri açıklandı

Sıcak gelişme, Üç gün vaktiniz var....

Bartın Valiliğinden yeni bir duyuru yapıldı.
Pazartesi gününden itibaren dışarı çıkan herkese maske takma zorunluluğu getirildi.

Valilik Genel Emri gereğince, 11.05.2020 tarihinden itibaren Bartın’da sokağa çıkan herkese maske takma zorunluluğu getirildi.
Valilikten yapılan duyuruda, “İlimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın, herhangi bir nedenle ikametlerinden çıktıkları andan itibaren, ikametlerine dönünceye kadar maske takmadan sokakta ve kamuya ait açık ve kapalı alanlarda bulunmaları 11.05.2020 tarihinden itibaren yasaklanmıştır” denildi.
3 GÜN SÜRE VERİLDİ
Herkesin maske temin etmesini sağlamak için karar önümüzdeki pazartesi gününden itibaren il genelinde uygulanacak.
MASKE FİYATI 1 LİRA OLARA BELİRLENDİ
Ticaret Bakanlığı, maskelerin perakende satış noktalarında en fazla 1 liraya satılacağını açıkladı. Maskeler eczaneler dışında marketlerde de satılabilecek. Sadece N95 gibi bazı cerrahi tür maskelerin fiyatı daha fazla olabilecek. Denetimi, Ticaret Bakanlığı ile İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yapacak.

Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'TÜRKİYE VALİLİĞİ VALİLİK GENEL EMRİ 2020/3 Örgütünce çok tehlikeli edilen Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını engellemek, vatandaşlarımızın sağlığını korumak kişiler virüsün amacıyla; Kanunu, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu bunlarla mevzuatta Valilerine yetkilere dayanarak; bir İlimizde vatandaşlarımızın nedenle ikametlerinden çıktıları andan itibaren, ikametlerine dönünceye kadar maske takmadan sokakta kapalı bulunmaları tarihinden itibaren yasaklanmıştır. Bu yasağın uygulanmasını denetlemek, genel kolluk kuvvetlerine yardımcı gözetiminde olmak üzere belediyeler zabıtasına verilmesi, yetki Usulüne karara uymayanlara il İdaresi Kanunu'nun 66. Maddesi delaletiyle, Kabahatler Kanununun göre idari cezası geneline şamil olarak emredilmiştir. www.bartin.gov.tr'

Bakmadan Geçme