Yeni hastanenin ihalesi 12 Aralık'ta

Bartın'ın yeni 400 yataklı Devlet Hastanesi yapım ihalesi 12 Aralık'ta

MİLLETVEKİLİ TUNÇ’TAN BARTIN’A ÖNEMLİ MÜJDE!

“BARTIN 400 YATAKLI DEVLET HASTANESİ 12 ARALIK’TA İHALE EDİLECEK”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın 400 yataklı Devlet Hastanesi yapım ihalesinin 12 Aralık 2017 tarihinde Sağlık Bakanlığınca Ankara’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Milletvekili Tunç, yer tahsisi ve proje çalışmaları tamamlanan 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesinin yapım ihalesi ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’la bir görüşme yapmıştı. Bakan Demircan da hastanenin yapım ihalesinin yapılması ile ilgili çalışmaların devam ettiğini  yakın zamanda ihaleye çıkılacağını ve Bartın’a modern bir hastane kazandıracaklarını ifade etmişti.

Milletvekili Tunç, yaptığı açıklama ile Bartın 400 yataklı Devlet Hastanesi yapım ihalesinin 12 Aralık 2017 tarihinde Sağlık Bakanlığınca Ankara’da gerçekleştirileceğini belirtti.

Milletvekili Tunç, Bartın Merkez Şiremirçavuş Mahallesinde 127 dönümlük arsa üzerinde 12 katlı olarak inşa edilecek olan hastanenin açık ve kapalı otoparkları ve diğer sosyal tesisleri ile birlikte 3 yılda tamamlanacağını ve bölgemizin ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, Bartın’a iktidarları döneminde 77 milyon lira tutarında sağlık yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, 20 Ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ulus ilçe hastanesi, Amasra ilçe hastanesi, Bartın Devlet hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi yeni blok, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, Arıt, Kumluca, Hasankadı, Kozcağız, Kayadibi, Kurtköy, Kızılelma, Ellibaş, Kaşbaşı ve Tekkeönü Aile Sağlığı Merkezleri, Merkez 4 nolu Aile Sağlığı Merkezi, Merkez Halk Sağlığı Laboratuarı, yeni yoğun bakım ve acil servisleri’ni Bartın’a kazandırdıklarını söyledi.

Yeni yatırımlar da yolda

Amasra ilçe hastanesinin yapımını tamamlamak üzere olduklarını belirten Milletvekili Tunç, Bartın il merkezinde 400 yataklı Devlet Hastanesinin yanı sıra, Kemer 1 Nolu 6 Aile Hekimi kapasiteli Aile Sağlığı Merkezi, Merkez Sağlıklı Yaşam Merkezi ile Merkez TOKİ Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonunu yatırım programına aldıklarını önümüzdeki günlerde de bu sağlık tesislerinin yapım ihalelerin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Milletvekili Tunç, 400 yataklı Bartın devlet hastanesi ve diğer sağlık yatırımları için başta Sayın cumhurbaşkanımız Sayın başbakanımız ve sağlık bakanımız dr Ahmet Demircan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme