Yeni devlet hastanesinin temeli dualarla atıldı

Bartın'da 400 yataklı yeni Devlet Hastanesinin temeli Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın katılımı ile 400 yataklı yeni Devlet Hastanesinin temel atma törenini gerçekleştirildi.

 Yeni Devlet Hastanesi 400 yataklı 480 kapasiteli, 132 adet poliklinik ünitesi, 14 adet ameliyathane, 66 adet yoğun bakım yatağı, 58 adet acil servis yatağı, 24 adet diyaliz ünitesi, 730 araç kapasiteli otoparkı ile 158 milyon 880 bin TL’ye ihale edildi.

3 yılda tamamlanacak

 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesinin yapımı tamamlandığında, Bartın ve çevresine hizmet verecek modern bir sağlık kampüsüne sahip olacak. Bartın Merkez Şiremirçavuş Mahallesinde 127 dönümlük arsa üzerinde -2+zemin+9 kat olmak üzere toplam 12 katlı olarak inşa edilecek olan hastane açık ve kapalı otoparkları ve diğer sosyal tesisleri ile birlikte 3 yılda tamamlanacak.
BARTIN PİLOT İL OLACAK

400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesi’nin temelini atmak için Bartın’a gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Bartın Valiliğini ziyaret etti. Bakan Demircan Valilik ziyaretinde aile hekimliği ve birinci basamak sağlık hizmetini daha etkili kılmak için bir bölgedeki aile sağlığı merkezlerinin ortasına toplum sağlığı merkezi inşa edileceğini ve Bartın’ın pilot iller arasında olduğunu açıkladı. Uygulama kapsamında uzman hekimlerin dilerse aile hekimliğini yapabileceğini de ifade eden Demircan 2023 yılına gelindiğinde ise Türkiye’de pratisyen hekim açığının kalmayacağını da söyledi.
400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesi’nin temelini atmak için Bartın’a gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Bartın Valiliğini  de ziyaret etti.  ziyarette Bartın Valisi Nusret Dirim, Bakan Demircan’a ildeki sağlık yatırımları ihtiyaçlarıyla ilgili brifing verdi. Bartın’daki mevcut Sağlık İl Müdürlüğü binasının artık yeterli  hizmeti veremediğini ifade eden Dirim, “Kırtepe Mahallesinde bulunan Sağlık İl Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün hizmet binası ihtiyaca cevap veremiyor. Burası 4 bin metrekare civarında bir alana sahip. Arsanın tahsisi Sağlık Bakanlığımızda. Buraya tüm ihtiyaçları karşılayacak yeni bir Sağlık İl Müdürlüğü hizmet binası yapılması arzusundayız” diyerek Demircan’dan yeni bir yapılmasını istedi.  Kumluca, Hasankadı ve Kurucaşile İlçesine aile sağlığı  merkezi ve 112 acil istasyonu talebinde  bulunan Nusret Dirim ayrıca Bartın’ın uzman hekim ihtiyacı olduğunu da belirtti.
“Haziran kurasında Bartın’ın açıklarını kapatacağız”
Sadece Bartın’ın değil Türkiye’nin halen hekim açığı olduğunu dile getiren Ahmet Demircan açıkları kapatmak için ellerinden gelen gayreti gösterdikleri haziran kurasında da Bartın’ın açıklarını kapatacaklarını söyledi. Demircan, “Türkiye’nin halen hekim açığı var. Türkiye’nin pratisyen hekim açığı 2023’te bitecek. Hatta 2023’te pratisyenlere zorunlu hizmetin kalkabileceğini öngörüyoruz. Uzman hekim açığı biraz daha devam edecek. Yeni yeni yan dallar oluşuyor. Bunlar uzman hekim istiyor. Ayrıca uzmanlık çok zaman alıyor. 2030’lara kadar uzman hekim açığımızın yavaş yavaş kapanacağını tahmin ediyoruz. Biz birinci basamak sağlık hizmetlerini verimli kullanırsak hastanelerin yükünü azaltmış oluruz. Uzman hekimlerini ise daha etkin kullanırız. 400 yataklı hastane açılınca uzman hekim açığınız rahatlıkla kapanır. Çünkü yeni uzmanlar gelecek. Açıkları kapatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Haziran kurasında da inşallah Bartın’ın açıklarını kapatacağız” dedi.
Bartın pilot iller arasında
Aile hekimliği ve birinci basamak sağlık hizmetini daha etkili kılmak için bir bölgedeki aile sağlığı merkezlerinin ortasına toplum sağlığı merkezi inşa edileceğini ve Bartın’ın pilot iller arasında olduğunu açıklayan Ahmet Demircan “Aile sağlığı merkezlerinin ortasında bir toplum ve halk sağlığı merkezlerinin inşa edilmesine yönelik pilot il uygulamasını seçimden sonra yeniden başlatma düşüncesindeyiz. Bu pilot illerimizden bir tanesi de Bartın. Burada hedefimiz aile sağlığımız merkezlerimizde bir tane toplum sağlığı merkezi kurmak. Oraya laboratuvar ve röntgen imkanları da vereceğiz. 16 saat faal olacak. Burada ilk olarak 1. Basmağa etkili kılmak istiyoruz. İkinci olarak ta birinci basağa uğrayarak hastaneye sevk olan hastalarımızdan katkı payı almayacağız. Hastanelerimizde bu anlamda rahatlayacaktır. Aile hekimliğinin fiilen arttıracağız.  “Ben aile hekimi olmak istiyorum” diyen uzmanlarımıza da çalışma imkanı vereceğiz.  Bu uygulamayı başlatacağımız diğer iller arasında Edirne, Malatya ve İstanbul’da bir ilçemiz olacak” ifadelerinde bulundu.


Bakmadan Geçme