Benim de sakini olduğum yüksek kesimler başta olmak üzere kentin pek çok yerinde dün 14.30'dan itibaren halkı tedbir almaya bile fırsat vermeden aniden susuz bırakan bugün de şu saat (21.00) itibarıyla hala devam eden (bugün 15.00 gibi geldi ip gibi bir saat aktı yine gitti) su kesintisi
"Bartın'ın ve halkın öncelikle halledilmesi gereken sorunlarından biri budur" mesajı vermektedir.
Su isale hattı ve yeni kaynak konularına acilen el atılmalıdır diye daha önce pek çok defa yazdım. Önceki dönemde de yazdım seçim döneminde de yazdım seçimden sonra da yazdım.
Sakalımız yok ki sözümüz geçsin.
Yahu hadi benim sakalım yok ama Faruk Papila'nın var ve bu adam su sorununa çözüm önerisi sunuyor bu konuda yürek bayıltıyor yer altı ırmaklarının yerini biliyorum diyor ona da kimse kulak asmıyor iyi mi!
Keza ekmek de (halk ekmek) öyle.
Bu da önceliklidir çünkü bu ekonomi nüfusun çoğunluğunu oluşturan dar gelirlileri silindir gibi ezmektedir.
Ekmek ve su!
Hayati ihtiyaçtır.
Halkın önceliği budur kültür ve sanat değildir.
Kültür ve sanat sonraki iştir, öncelikli değildir. Haa ikisini de yaparım aynı anda diyenlere şapka çıkarırız ayrı konu.
Zaten millet de yapılmayanları yapsın, her şeyi yapsın, bütün sorunlarımızı çözsün diye yönetimleri değiştirmiyor mu?
Yerelde de genelde de iktidarların ömrü takvimlerdeki yapraklar gibidir.
Zaman geçiyor.
Öncelikli konuların önüne önceliksiz konuları geçirmenin kimseye faydası olmaz.
Su kesintisinin verdiği mesajı almak, halkın (şimdilik) neredeyse 1.5 gündür yaşadığı perişanlığın fotoğrafını iyi okumak gerekir.
Dost tavsiyesi!...