Yaşlı kadının başına gelenler!

İki ayrı tarihte altınları kaptırdı

İki olayda da Dolandırıcılar kıskıvrak yakalandı. Bartın'da telefon ile iki ayrı tarihte dolandırılan yaşlı kadın birinde altınları teslim etti, diğer olayda altınları bozdurup parayı dolandırıcıların hesabına yatırdı. Dolandırıcılardan ilki otobüste, diğer iki şüpheli İstanbul ve Van'da polisin sıkı takibi ile kıskıvrak yakalandı. İşte olayın ayrıntıları:
 ( Olay:1
) Bartın'da 29/09/2021 tarihinde meydana gelen “Nitelikli Dolandırıcılık” olayında, 80 yaşında yalnız yaşayan H.B. isimli kadını ev telefonundan arayan ve kendisini Polis olarak tanıtan şahıs “adınıza sahte kimlik çıkartılmış, sahte kimlik çıkaran şahıs altın çalmış ve çaldığı altınları sizin evde sakladığını söylüyor, sizdeki altınları incelemek için almamız gerekiyor” kandırdı. Yaşlı kadın kapıya gelen şahsa altınları teslim ettikten sonra durumu polise bildirdi. 
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan çalışmalar sonucunda olayın şüphelisi otobüs ile Adana’ya doğru giderken ziynet eşyaları ile birlikte Ankara’da kıskıvrak yakalandı. 
Adliyeye çıkartılan şahıs Bartın Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine teslim edilirken ele geçirilen ziynet eşyaları 80 yaşındaki H.B, isimli yaşlı kadına teslim edilerek kısa süre içerisinde mağduriyeti giderildi.
(Olay:2):
 18.04.2022 günü aynı mağdur 80 yaşındaki H.B. isimli kadının ev telefonunu arayan ve kendisini Polis olarak tanıtan erkek şahıs, aynı yöntemle ikna etmeye çalışarak Fetö Terör Örgütü ile bağlantısının olduğunu, konunun incelenmesi gerektiğini, bu süre içerisinde ziynet eşyalarını devlet güvencesi altına alacaklarından bahisle mağduru kuyumcuya yönlendirerek ziynet eşyalarının paraya çevrilmesini, paranın da belirttikleri hesaba havale ettirilmesini istedi. Yaşlı kadının belirtilen hesaba 99.400 TL parayı yatırması ile  yeniden dolandırıcılık olayı yaşandı.
 Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin hummalı çalışmaları ike
dolandırıcılık eylemini gerçekleştiren şahısların kimlikleri tespit edildi.

Faillerden biri Van ilinde, diğeri İstanbul ilinde eş zamanlı operasyon sonucunda yakalandı. Yapılan aramalarda ise çok sayıda banka kartı, dolandırmak için kullanıldığı değerlendirilen iki adet cep telefonu, 11.339 TL ve 2.000 dolar nakit para ele geçirildi.  Her iki şahıs Bartın'a getirilerek çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki olayın faillerini yakalatan Bartın polisinin başarısı takdir edildi. 

Yaşlı kadının başına gelenler!
Yaşlı kadının başına gelenler!

Bakmadan Geçme