Yaşları küçük, kabahatleri büyük!

Bakın nasıl götürmüşler, bu ne rahatlık böyle!

Bartın’da yaşanan bisiklet ve motosiklet hırsızları önce kameraya, sonra polise yakalandı.
Bartın’da Demirciler mahallesinde meydan gelen motosiklet hırsızlığı ile Gölbucağı mahallesinde yaşanan bisiklet hırsızlığı olaylarında şüpeheliler polis ekiplerinin titiz çalışması sonucunda yakalandı.
Bartın Asayiş  Şube Müdürlüğü ekipleri kamera kayıtlarını inceleyerek hırsızlık yapan kişinin yaşı küçük şahıs olduğu tespit ederek yapılan takip ve kovalamaca neticesinde Karaköy Mahallesi'nde şüpheliyi çaldığı motosikletle birlikte yakaladı.
Tek teker üzerinde götürmüşler
Diğer yandan Gölbucağı Mahallesi'nde sadece ön tekerlekten kilitli olan bisikletin çalındığının bildirilmesi üzerine  Bartın Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan kamera çalışmalarında hırsızların bisikleti tek teker üzerinde götürdükleri belirlendi.
Bisikleti çalan yaşı küçük iki çocuk çaldıkları bisiklet ile birlikte yakalandı. Çalınan bisikletler sahiplerine teslim edildi.
Ne demiş atalarımız eşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın. !
Motosiklet sahibine teslim edildi.
MOTOSİKLETLERİN ÇALINMAMASI İÇİN NE YAPMALI?
➡ Motorsikletleri rastgele park etmeyelim.  Özellikle geceleri işık alan ve güvenlik kamerası bulunan bir noktaya motosikletlerimizi bırakalım. Böylelikle çalınma riski daha aza indirgenmiş olur.
➡ Direksiyon kilitlerini mutlaka kilitlemekiyiz
➡ Sabit kilitleri sabit demirlere bağlamak sureti ile motosikletlerimizi kilitlemeliyiz ayrıca nitelikli kaliteli kilit ve zincirler kullanmalıyız.
➡ Ön lastik kısmına disk kilitleri mutlaka takılmalı
 ➡ Motosikletlerimiz üstünü örtmek süreti ile bu önlemleri almak hırsızlığın önlenmesi açısından daha etkili olacaktır.
 
BİSİKLETLER İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER
 
➡ Bisikletlerinizi kitlediğiniz yerin sağlam ve sabit olmasına dikkat edin. Bisikletlerimizi bağladığımız yerin sağlam şekilde zemine çakılı olduğumdan emin olmak için öncelikle onu sallayın.
➡ Bisikletlerimizi komple çalmayı başaramayan hırsız sele veya tekerleğini çalmaya çalışabilir. Özellikle kolayca çıkarılabilen ön tekerleyi bisikleti park ettiğiniz yere bağlayın . Pahalı bisikletler için iki kilit kullanmak daha güvenli olacaktır. Çalınabilecek ekipmanları yanınıza alınız.
➡ Kilitler hırsızın bisikleti çalma süresini olabildiğince uzatmalı 12mm. İri kalınlıkta bir zincir bisikletin çalınma süresini oldukça geciktirecektir.
➡ Bisikletinize mutlaka işaret koyun ve bisikletinizin fotoğrafını çekip kaydedin. Seri numarasını kaydedin.


 

Bakmadan Geçme