Yaşar Yıldırım'dan ödül hakkında şok iddia

CHP Ulus ilçe başkanı Yaşar Yıldırım, Ulus Belediye Başkanı Uzun'un aldığı spora en fazla destek veren belediye başkanı ödülü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ANKETE BİLE DÂHİL EDİLMEYEN BİR PROJE İLE NASIL OLDU DA BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÖDÜL ALDI, ÇOK MANİDAR 

Geçtiğimiz günlerde Spora en fazla destek veren Belediye Başkanı seçilerek ödül alan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun’un aldığı ödüle ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Ulus İlçe Başkanı Yaşar Yıldırım, “ankete katılan projeler arasında adı bile olmayan bir projeden nasıl oldu da ödül aldı” bunu çok merak ediyoruz diyerek şunları söyledi;

“Ulus Belediye Başkanının ödül aldığını duyunca ilk başta Ulus adına sevindik.  Ama yaptığımız araştırmada derginin sitesinde ankete katılan projeler arasında Ulus’u göremedik ve dergiyi arayıp bilgi isteyince verilen cevapta “son anda katıldıkları için ankete koymayı unutmuşuz” cevabı alınca şok yaşadık.

ABONE OL, ÖDÜL AL

Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin UZUN’un Kayseri merkezli olarak çıkan dergiden, Beypazarı Belediyesi organizasyonu ile düzenlenen törende almış olduğu ödülün, ankete katılıp, gerekli inceleme ve yarışma kriterleri oluşmadan ve sadece bu dergiye abone olma kriteri ile verildiğini üzülerek görüyoruz.

Nedenlerine gelince, “Derginin internet sitesinde spora destek veren belediyeler anket listesinde Ulus belediyesi yer almadı.  Ödül ile ilgili dergiyi arayıp sorduktan ve ödül verildikten sonra Ulus belediyesi ankete dahil edildi. (Not: Bununla ilgili ekran görüntüleri elimizdedir)

Son anda yarışmaya katılan ve ankete bile dâhil edilmeyen bir proje ile nasıl oldu da Belediye Başkanımız ödül aldı, çok manidardır.  Ankete katılan belediyelerin aldığı oy dağılımının nasıl olduğu, incelemede baz alınan kriterlerin neler olduğu ve değerlendirme ve inceleme komisyonunda kimlerin olduğu meçhuldür.

EKLEMEYİ UNUTMUŞLAR

Biz dergiyi arayıp bilgi istediğimizde “Ulus belediyesi ankete son dakika katıldı, dosyaları profesörler inceledi ödülü onlar verdi, son dakika katıldıkları için ankete dahil etmeyi unutmuşuz” şeklinde komik cevaplar verildi ve biz aradıktan sonra Ulus Belediyesi ankete dahil edildi.

BİZ ONA 31 MART’TA PLAKET VERECEĞİZ

Böyle bir ödül aldığını beyan etmesi etik olmamış ve bu ödülü almak için ne kadar ödeme yaptığını çok merak ediyoruz. Eğer böyle bir ödüle ihtiyacı varsa biz ona zaten  31 Mart sonrasında giderken güzel bir plaket takdim edeceğiz.”

Yaşar Yıldırımın bu açıklamalarının ardından Ulus Belediye Başkanının nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.


 

Bakmadan Geçme