Yaşam'da beslenme ve diyet polikliniği hizmete girdi

Bartın Yaşam Tıp Merkezinde sağlıklı beslenme ve diyet birimi hizmet vermeye başladı.

BESLENME VE DİYET BİRİMİ AÇILDI
Yaşam Tıp merkezinde göreve başlayan Diyetisyen Sinem Aslan, hayatın tüm evrelerinde beslenmenin hayati önem arz ettiğini belirterek, birçok hastalığın yanlış beslenmeden kaynaklandığı söyledi.
Diyetisyen Aslan şu açıklamalarda bulundu;
“Sağlıklı beslenebilmek için beslenmenin sadece karın doyurmak olmadığını, gerekli besin ögelerinin yeterli ve dengeli bir şekilde, vücudumuzun ihtiyacı kadar alınması gerektiğini bilmemiz gerekir.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Yeterli beslenme besinlerden ihtiyacımız olan enerji, karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve mineral gibi besin ögelerinin uygun miktarda alınmasıdır. Bu ögelerden herhangi birinin alınmaması, gereğinden az ya da fazla alınması ise dengesiz beslenmenin oluşmasında etkili olacaktır.
Yeterli ve dengeli beslenme sağlanamadığında zayıflık- şişmanlık, ciltte bozukluklar, halsizlik, isteksizlik, yorgunluk gibi birçok sağlık sorununu da ortaya çıkacaktır. Bunun dışında hatalı beslenme sonucunda ve çoğunlukla da obezite kaynaklı olarak diyabet, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, sindirim sistemi hastalıkları gibi birçok hastalık oluşabilmektedir. Özellikle obezite günümüzde artış hızı gittikçe artan bir hastalıktır. Bu nedenle yeterli ve dengeli beslenmenin iyi kavranması ve uzmanların kontrolünde beslenme programlarının oluşturulması herkes için büyük önem taşımaktadır.
BESLENMEYİ UZMANINA DANIŞIN
Günümüzde görselliğinde önemli hale gelmesiyle birlikte birçok popüler diyet ve beslenme konusunda bilgisi olmayan birçok yaşam koçu ortaya çıkmıştır. Beslenme konusunda bilgisi olmayan kişilerin uygulamış oldukları bu diyetler birçok hastalığın oluşumuna ve sağlıksız bir bedene sahip olunmasına neden olmaktadır. Bu nedenle bu konuda en az 4 yıl eğitim almış diyetisyenlerin önemi büyüktür. Beslenme ile ilgili sıkıntılarımızda muhakkak bir beslenme uzmanına danışmak gerekir.
Diyetisyenler sadece zayıflatan, katı kurallar koyan bireyler olarak düşünülmemelidir. Beslenme sadece kilo kontrolü için önemli değildir. Hastalıklarda da nasıl beslenmemiz gerektiğini bilmemiz gerekir. Bu hastalıklar diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları birçok konuyu kapsamaktadır. Bunun dışında anne-çocuk beslenmesi, gebe-emzikli beslenmesi, yaşlılıkta beslenme gibi pek çok konu da önemli yer tutmaktadır.
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BESLENME ÇOK ÖNEMLİ
Bir diyetisyen olarak amacım insanlarla iyi bir iletişim kurarak beslenme konusunda yaptıkları hataları saptamak ve kişinin yaşam koşullarını değerlendirerek bireye sürdürülebilir beslenme alışkanlıkları kazandırmaktır. Bireyin tüm hastalık ve kişisel durumları göz önünde bulundurularak beslenme planı hazırlamak da biz diyetisyenlerin bir görevidir. Tüm bu koşulları sağlamak ve en uygun beslenme planını oluşturmak için Bartın Yaşam Tıp Merkezinde hizmetinizdeyim. Unutmayalım ki beslenme bireye özgüdür ve sağlıklı beslenme sağlıklı bir yaşam demektir.”

Özel Bartın Yaşam Tıp Merkezi
Adres: Kırtepe Mahallesi, 168. Cadde 9/1, 74100 Merkez/Bartın Merkez/Bartın
Tel: 0378 228 8080

 

Bakmadan Geçme