Yanacağız, dikkat!

Bartın, mevsimin en sıcak günlerinden birini yaşayacak.

Bartın’da hava sıcaklığı 38 dereceye kadar çıkacak.
Yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre bu hafta boyunca yurdumuzun sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor.
Hafta sonuna kadar ülkemiz genelinde yağış beklenmezken Bartın’da hava sıcaklığının Salı günü 38 derece, diğer günler 34 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.
Mevsim değişikliği ile birlikte ani sıcaklık değişimleri ve özellikle iç kesimlerimizde gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki yüksek farktan dolayı meydana gelebilecek sağlık problemlerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
YETERLİ DÜZEYDE SIVI ALIN
Sıcağa bağlı gelişen hastalıklarda çarpıcı artış olduğuna dikkat çeken uzmanlar, artan nemle birlikte dikkatsizlik, halsizlik, yorgunluk olabileceğinden dolayı yeterli düzeyde sıvı almanın ise alınabilecek en kolay önlem olduğunu vurguladılar.
Sıcaktan korunma yolları;
Açık renkli, hafif, bol giysiler giyinin, Şapka ve güneş gözlüğü kullanın, Yoğun fiziksel aktiviteler ve spor için sabah ve akşam saatlerini tercih edin, yeteri kadar sıvı alın, risk altındaki yetişkin ve yaşlı ile bebekleri güneş çarpmasından koruyun, az yağlı yiyecekler tüketin.
 

 

Bakmadan Geçme