Yaban domuzunu tek atışta böyle yere serdi

Bartın'da düzenlenen yaban domuzu sürek avında köpeklerin kovaladığı domuzu tek atışta yere serdi...

Güzelcehisar köyünde Yaban Domuzu Sürek Avı Düzenlendi
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda Güzelcehisar köyünde yaklaşık 50 avcının katılımı ile yaban domuzu sürek avı düzenlendi.
Tarım alanlarında, önemli derecede zirai ürünlere zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı Merkez Av Komisyonu kararları ile Bartın 10. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü işbirliğinde gerekli emniyet tedbirleri alınarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda yaban domuzu sürek avları düzenleniyor.
 23 domuz vuruldu
Bu amaçla 14 Temmuz 2019 Pazar Güzelcehisar köyünde 50 avcının katılımı ile zirai mücadele için yaban domuzu sürek avı düzenlenerek 23 yaban domuzu itlaf edildi. Avcılardan Mustafa Güneş, köpeklerin kovaladığı bir domuzu tek atışta yere sererken o anları kameraya kaydetti.
Avcılar Derneği başkanı Mehmet Kırgezen yaptığı açıklamada, “mücadele amaçlı domuz avını kazasız belasız başarı ile bitirdik. Katılan tüm avcı arkadaşlarıma, Güzelcehisar muhtarına ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

 
Bölgedeki üreticilerin emeklerinin zayi olmaması, artan domuz popülasyonunun azaltılması ve zararın en az seviyeye düşürülmesi için zirai amaçlı yaban domuzu sürek avlarının devam edeceği belirtildi.
 
 

 

Bakmadan Geçme