Virüs dolaşıyor, fabrikada hareketli dakikalar

İşte detaylar...

Fabrika çalışanında vaka çıktı, 11 kişi karantinaya alındı
Bartın organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında bir kişide vaka tespit edilmesi üzerine aynı servisle işe gelen 11 kişinin de KYK yurdunda karantina altına alındığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, daha önce karantina altında bulunan bir kadının Pazartesi açılan fabrikada çalışmaya başladığı ve covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine sağlık ekipleri tarafından dün fabrikadan alınarak ambulans ile hastaneye götürüldüğü belirtildi. İşe giderken aynı servisi kullanan 11 fabrika çalışanının da tedbir amaçlı karantina yurduna alındığı öğrenildi.
Çıkan vakaların Geriş köyü ve Geriş Katırcı köyleri ile bağlantılı olduğu ileri sürüldü. Bu köylerden halen karantina yurdunda bulunan yaklaşık 20’den fazla kişinin olduğu belirtiliyor.
Bartın pandemi hastanesinde vaka sayılarının oldukça düştüğü öğrenilirken son durum konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.
Bartın’da koronavirüs tedbirleri kapsamında valilik kararı ile maskesiz sokağa çıkmak yasaklanırken il dışından gelen herkes 14 gün boyunca karantina yurdunda tutuluyor.

Bakmadan Geçme