Vatandaşlar neler söyledi?

Bartın'da elektrik kesintileri sonrasında perişan olan vatandaşlar neler anlattı.

Bartın’da kar yağışının başlaması ile yaşanan elektrik kesintileri halkı perişan etti.
Arıt bölgesine yaptığımız ziyarette arıza kayıtlarına zamanında bakılmadığını belirten köylüler yaşadıkları mağduriyeti Bartın Olay'a anlattı.
ENERJİSA TEPKİLERİN ODAĞINDA
Köylerde yer yer bir hafta süren elektrik kesintileri büyük tepkiye neden oldu.
Özellikle köylerin adeta dünya ile bağlantısı kesildi. Günlerce elektriksiz, susuz ve iletişimsiz bırakılan vatandaşlar Enerjisa'ya büyük tepki gösterdi. Uzaktan eğitim alan öğrenciler bu süreçte mağdur oldu. Vatandaşlar İhmali olanlar hakkında gerekli işlemin yapılmasını ve mağduriyetletlerinin giderilmesini bekliyor. Elektrik ve Telekom’a ait direkler bakımsızlıktan devrilirken kablolar koptu.
TÜM KÖYLER ENERJİSİZ KALDI
Bunun sonucunda il genelinde 839 trafoda arıza meydana gelirken 238 köy ve mahalle enerjisiz bırakıldı. Gerekli alt yapı yatırımı ile bakım ve onarım konusunda sınıfta kalan Başkent Edaş kar rahmetini afet olarak değerlendirince tepkiler daha da arttı. Sahada çalışan personel 9 farklı ilden gelen ilave ekiplerle arızaları gidermek için yoğun çaba gösyerdi.
Köylerde dolaplarda ve buzluklarda kış için hazırlanan yiyecekler çöpe gitti. İl özel idaresi köy yollarını açmakta geç kaldı. Salı akşam kar yağışı durmasına rağmen yol açma çalışmaları Cumartesi gününe kadar devam etti. Kısaca Bartın'da rahmet olarak beklenen kar yağışı kurumlar sayesinde çileye dönüştü. 

Bakmadan Geçme