Vatandaş ölümle burun buruna

Görüntüyü izleyince daha iyi anlayacaksınız...

Evlerine gidip gelirken her gün sırat köprüsünden geçiyorlar

Balat Köyün’de 3 hane ve 15 kişinin yaşadığı mahallede dere üzerinde köprü olmadığı için köylüler sırat köprüsü gibi demir direklerin üzerinden her gün korkarak geçiyor.

Kendi imkânları ile yaptıkları beton direklerin üzerine koydukları demir parçalarınının üzerinden yürümek zorunda kalan köylüler, devlet yetkililerinden ulaşım sorunlarına çözüm bulunmasını bekliyor.

Köylüler Köprü yapılmasını istiyor

Dere üzerine kurulan derme çatma köprüden düşerek ayağını kırdığını belirten Adem Akar, devlet yetkililerinden buraya köprü yapılmasını istedi. Akar,  burada köprü ayaklarını kendi imkânlarımızla yaptık. Acil olan yangın ve hastalık gibi durumlarda köprüden geçmekte, eve gidip gelmekte zorlanıyoruz. Özellikle kış aylarında ölümle burun burunayız. Bu sorunumuzu defalarca dile getirdik ama çözüm bulunamadı.
Buradaki direklerin üzerine hiç olmazsa bir hasır istiyoruz. Her an için ölümle karşı karşıyayız. Evimize malzemeleri buradan geçerek 250 metre elimizle sırtımızda getiriyoruz. Özellikle kış aylarında çok sıkıntı çekiyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme