Valilikten yeni emir, her yerde geçerli

İşte detaylar...

Normalleşme sürecinde sosyal mesafeye dikkat…
Yeni valilik emri ile 1,5 metre olarak kabul edilen sosyal mesafe kuralına her yerde uyulması zorunlu hale geldi.
Bartın’da valilik emri ile dışarı çıkan herkesin maske takması ve sosyal mesafe kuralına uyması zorunlu.
SOSYAL MESAFE HERYERDE GEÇERLİ (1,5 METRE)
Bartın Valisi Sinan Güner, verilen yetkilere dayanarak; İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından 1,5 metre olarak kabul edilen sosyal mesafe şartına;
Resmi ve özel bütün iş yerlerinde, kamuya açık bütün alanlarda, toplu taşıma araçlarında, şantiyelerde ve insanların toplu halde bulunduğu, yaşadığı, yolculuk yaptığı, eğlendiği, istirahat ettiği tüm alanlarda uyulması emrini verdi.
Bu alanların dezenfektasyonu ile buralarda bulunan kişilerin bireysel dezenfektasyonu konusunda gerekli tedbirleri almaktan; buraların sahipleri, işleticileri, kiracıları ve yöneticilerinin müteselsilen sorumlu olacak.
 Bu yasakların uygulanmasını denetlemek ve genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak ve onların talebi ve gözetiminde olmak üzere belediyeler zabıtasına da yetki verildi.
Bu kararlara uymayanlara İl İdaresi Kanunu’nun 66. Maddesi delaletiyle, Kabahatler Kanununun 32. Maddesine göre idari para cezası verilecek.
Bartın Valiliği, 28.03.2020 tarihinde yayınlanan 2020/1 nolu Valilik Genel Emri ve 06.04.2020 tarihinde yayınlanan 2020/2 nolu Valilik Genel Emri yürürlükten kaldırıldığını duyurdu.

Bakmadan Geçme