Valilikten toplu taşıma kararı

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Sinan Güner Başkanlığında yolcu taşıma kapasitesi ile ilgili yeni kararlar aldı.

Yüzde 50 yolcu şartı kaldırıldı

 Şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarında ve personel servislerinde araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edileceği yönündeki karar yürürlükten kaldırıldı.

ilimizde toplu taşıma yapan araçlardan;

a)- Şehir içi çalışan toplu taşıma araçlarında araç ruhsatında belirtilen yolcu koltuğu sayısı kadar oturarak, ayakta yolcu taşıma izni olmayan minibüsler dışında kalan toplu taşıma araçlarının ruhsatlarında yazılı yolcu koltuk kapasitesinin yarısı kadar ayakta yolcu taşınmasına,

b)- Personel taşıyan servis araçlarında araç ruhsatında belirtilen yolcu koltuğu sayısı kadar yolcu taşınmasına,

c)- Şehirlerarası toplu taşıma araçlarında Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen “Oturma düzeni genel olarak kişiler arasında en az 1 metre mesafe olacak şekilde yapılmalıdır. Oturma düzeni yüz yüze gelecek şekilde karşılıklı olmamalı, çapraz oturma olmalıdır. Tekli koltuk ve koridorlardan sonra ikili koltuk olan araçlarda tekli koltuğa 1 kişi, ikili koltuğa pencere kenarına 1 kişi oturması sağlanarak sosyal mesafe korunmalıdır.” kuralına uygun olarak yolcu taşınmasına karar verildi.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.01/06/2020

Bakmadan Geçme