Vali Sinan Güner Ulus'u ziyaret etti

Vali Güner Ulus ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Sinan GÜNER Milli Eğitim Bakanlığı “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Ulus İlçemizde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulunda yapılan Z-Kütüphanesinin açılışını yaptı.

75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Z-Kütüphanesinin açılış töreninde Ulus Kaymakam V. Şükrü Alperen GÖKTAŞ,İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Yavuz Selim KAPANCI, İl Emniyet Müdür V. Murat Yaşar ÇETİN, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin UZUN, Belde Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, İl Müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve   öğrenciler  katıldı.

Vali GÜNER,  kütüphane  açılışında öğrencilerle zenginleştirilmiş kütüphanenin içeriği hakkında  sohbet etti.

Açılış sonrasında, okulun  8. Sınıfını  ziyaret ederek, gelişen ve büyüyen Türkiye hakkında ve programlı çalışmanın önemi hakkında öğrencilerle konuşan Vali GÜNER,  daha sonra Resim Atölyesinde öğrencilerin projeleri hakkında bilgi aldı.

Vali GÜNER, resim atölyesi çıkışında yemekhane, kantin ve zekâ oyunları sınıflarını ziyaret ederek  okulun çok amaçlı salonunun  yenilenmesi ve kısa sürede çalışmaların başlatılması talimatını verdi.

Ardından öğretmenler odasında okul idaresi ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali GÜNER,  2023 Eğitim vizyonunun önemine vurgu yaparak öğretmenlerimizin proje yazımının önemine değindi. Her yapılan işin öncesi ve sonrasında ortaya çıkardığı katma değerin bilinmesinin önemini anlatan Vali GÜNER, öğretmenlerimize teşekkür ederek, açılan kütüphanenin okulumuza, İlçemize ve İlimize hayırlı olmasını diledi.

 
Vali Sinan GÜNER, İçişleri Bakanlığımızın Genelgesi gereğince her ay düzenli olarak yapılan muhtarlar  toplantısının   26’ncısında  Ulus İlçesine bağlı 68  köy ve 13 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Ulus İlçesinde Doğa Park Otelde yapılan toplantıda Ulus Kaymakam V. Şükrü Alperen GÖKTAŞ,İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Yavuz Selim KAPANCI, İl Emniyet Müdür V. Murat Yaşar ÇETİN, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin UZUN, Belde Belediye Başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, İl Müdürleri, DSİ 233. Şube Müdürü Sançar BİÇER, İdare ve Denetim Müdürü Ali TAŞCI, Enerjisa Operasyon Müdürü Ali Fuat ASLAN hazır bulundu.

Toplantı öncesinde İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından köy ve mahalle muhtarlarına  31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.
 
Vali GÜNER, muhtarlar toplantısında muhtarların sorun, talep ve isteklerini dinleyerek ilgili kurumlar tarafından, taleplerin ivedilikle değerlendirilerek muhtarlara yardımcı olunması talimatını verdi.


 
 

Bakmadan Geçme