Vali Güner'den önemli açıklamalar

Bartın Valisi Sinan Güner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

Bartın Valisi Sinan Güner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Bartın İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz ve Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş’ın da bulunduğu kahvaltıda tüm gazetecilerin gününü kutlayan Vali Güner, Bartın’daki çalışmalar ve yatırımlarla ilgili de önemli bilgiler verdi. 2022'de Bartın'ın ana gündeminin Filyos Projesi olduğunu ve Bartın'ı her anlamda Filyos'a entegre edeceklerini ifade eden Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın-Filyos ulaşımını daha kısa mesafeden sağlamak için yapılan yolun, ham yol şeklinde tamamlandığını, Mugada, Kızılkum, Güzelcehisar, İnkumu sahil hattının turizm bölgesi olarak planlandığını ve Kozcağız-Terminal arasındaki 1000 dönümlük arazinin de hangar, depo ve helikopter pisti yapımı için hazırlandığını söyledi. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) 5 parselin yine Filyos için bekletildiğini belirten Vali Güner, bu konuda TPAO ile görüşüldüğünü kaydetti. Sinan Güner, Kirazlıkköprü Barajı kenarındaki bazı yerlerinde depo ve hangar alanı olabileceğini sözlerine ekledi.
Filyos’la Bartın ulaşımının sağlanması ilimiz için hayati önem taşıyor. Deniz ve doğal güzelliğimiz bizim güçlü yönümüz. Zayıf yönümüzde ulaşım. Bunun için bizim bu zayıf yönümüzü biran önce halletmemiz lazım ki güçlü yönümüze fırsat penceresi açabilelim.
“OSB’de 5 parseli,  TPAO’nun ikmal inşaatları için ayırdık”
Organize Sanayi Bölgemizde (OSB) 10 tane parsel oluşturduk. Bunun 5 tanesini geçen gün tahsis ettik. 5 tanesini de elimizde şuanda tutuyoruz. Bu konuda da TPAO’ya bir teklif götürdük ve TPAO’nun tabelasını taşıyan yatırımlar için bu parselleri tahsis edebileceğimizi söyledik.
“Lojistik depolar ve hangarlar için Kozcağız ve Terminal arasında parsel oluşturmayı hedefliyoruz”
Sanayi açısından parsel çalışmaları yaparken bir taraftan da Filyos Limanı için lojistik alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Büyük depolara ve hangarlara çok büyük bir ihtiyaç var. Kozcağız ile Terminal arasında 1000 dönüm yer belirledik. Buradaki devlete ait arazileri tescil edip parselleştirerek lojistik depoları, hangarlar ve helikopter pisti için buraları tahsis etmek istiyoruz.
Demiryolu ve çevreyolu projeleri
Demiryolu ve çevreyolu konuları aslında yeni konular değil. Cide’den gelen Karadeniz Sahil yolu geldiği zaman Arıt’ tan çıkan yol ile birleşip aşağıya doğru döndüğünde OSB’nin önünden çıkıp Ankara İstanbul istikametine gidecek. Bu eskiden beri var olan bir konu. Bizim burada müdahil olduğumuz konu liman tarafı. Burada iki tane OSB var şimdi. Şimdi Güney çevreyolu ve Kuzey çevreyolu olacak. Güney çevreyolu eski olduğu için onun yapım aşaması olacak.
Boğaz-Bartın bağlantısı çift yön yani iki gidiş iki geliş olacak. Mescier 3. yatırımını yapıyor şuanda. Mescier şimdi yeni bir ürün ortaya çıkaracak. Çevreyolunun mutlaka planlandığı şekilde bitmesi gerekiyor. Ama demiryolu bağlantısı çok farklı bir konu, projenin bir ucu Sakarya son ucu ise Bartın. O zaman projeye etap yapalım dedik. Bir etap oradan buraya gelsin, bir etap Bartın’dan o tarafa gitsin ikisi ortada buluşsun. İlla oradan bu tarafa gelmesi şart değil. Bunu da bize avantaj sağlayan Filyos. Filyos sebebiyle bu bize lazım noktasında ikna etme olasılığımız biraz fazla. Saltukova’ya kadar tren geliyor, oradan 20 kilometre mesafede Bartın’da bir liman var oraya bağlanıyor. Ama Bartın’da bir OSB var, bunu projesini biz Özel İdare olarak yaptık. Çünkü o projede kılçık hat yoktu. Onu da Özel İdare’ye yaptırdık. Çevreyolu ve demiryolu çok önemli.
“Fiyos’u mutlaka Bartın’a entegre edeceğiz”
Bartın Üniversitesi’nin lojistik konusunda 4. senesi. Buraya insan lazım, yol lazım, ev lazım, hastane lazım, okul lazım. Yani buraya gelen insanları cezp edecek bir şeyler lazım. Bence Bartın’ın butik yapısı desteklendiği zaman eksiklerin tamamlanmasıyla olacaktır. İnsanlar akşama kadar stres altında çalıştıktan sonra evlerine gelip o güzel koy manzarasıyla dinlenebilir. Bunu mutlaka Bartın’a entegre edeceğiz başka hal çaresi yok.

Bakmadan Geçme