Vali Güner'den flaş açıklama

Uyarı yapılmayacak, bundan böyle karantina yurdunda bedava kalmak yok

Covid-19 tedbirleri kapsamında “Sağlık İçin Hepimiz İçin” parolası ile 81 İlde eş zamanlı olarak İlimizde de en kapsamlı denetim gerçekleştirildi.
Vali Sinan Güner, beraberinde İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş ve İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder’inde olduğu denetimde; vatandaşların yoğun olarak bulunduğu başta şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile lokanta, kafe, restoranlar gibi İl Merkezinde bulunan tüm yaşam alanlarında denetimleri yerinde inceledi.
Vali Güner, incelemeler sırasında “Covid-19 salgınının ülkemizde görülmeye başladığı ilk andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda salgının yayılımını engellemek ve toplumsal izolasyonu sağlamak amacıyla çalışmaların hiç ara vermeden ve ciddiyet ile devam ettiğini ve sürecin şahsen yakından takipçisi olduğunu ifade etti.
Yurt kalanlardan konaklama ve yeme içme masrafları alınacak
Vali Güner, “Denetimlerin bütün ili kapsayacak şekilde devam ederek ilerlediğini belirterek il merkezinden ilçelere, beldelere ve köylerimize kadar denetim ekipleri oluşturularak maske, sosyal mesafe ve toplumsal izole kurallarının uygulanmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini ve Koronavirüs sürecini hep birlikte atlatılabileceğini dile getirerek, bugün yapacağımız il hıfzıssıhha meclisi toplantısında, caydırıcılık olması açısından yaklaşık bir ay önce başlatılan ve evde karantina tedbirlerine uymayan kişilerin yurtta tecrit uygulamasında bundan sonra konaklama, yeme-içme ve hijyen masrafları kendilerinden tahsil edilecektir" dedi.

Vaka 200 civarında
Kurallara uyulmadığı görüldüğünde uyarmadan cezai işleme başvurulacağını belirten Vali Güner, karantina kararlarına uymayan 12 kişinin yurda yerleştirildiğini ve Bartın'da şu anda vaka sayısının 200 civarında olduğunu söyledi.

Evde karantina tedbirlerine uymayıp halkın sağlığını tehlikeye atanların 2 aydan bir yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği uyarısı yapıldı.


 

Vali Güner'den flaş açıklama
Vali Güner'den flaş açıklama

Bakmadan Geçme