Vaka nedeniyle iki yerde karantina

Sıcak gelişme, Bartın'da nişan töreni sonrasında görülen koronavirüs vakaları nedeniyle bir köy ve iki apartman karantinaya alındı.

Bartın Valiliğinden yapılan açıklamada, görülen vakalar nedeniyle Kumluca Kirsinler köyü ile Kumluca Afet evlerinde iki apartmanın karantinaya alındığı belirtildi.
İşte o açıklama;

Kirsinler köyü karantinaya alındı

Yapılan incelemeler ve filyasyon çalışmaları sonucunda Kumluca beldesine bağlı Kirsinler köyünde nişan töreni sonrasında covid-19 vakalarının görülmesi ve yayılarak vatandaşlarımızın sağlığını tehdit etmesini engellemek amacı ile Umumi Hıfzıssıhha kanunu 27. Ve 72.maddeleri kapsamında 06.07.2020 tarih ve saat 13.30 itibariyle Kirsinler köyünde ikinci bir karara kadar karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir.

Afet evlerinde iki blok karantinaya alındı

Kumluca beldesi Yenimahalle  Afet konutları A1 ve F1 bloklarında nişan töreni sonrasında pozitif vakalar görülmüş ve hastanede tedavi altına alınmıştır. Farklı dairelerde bulaş olmaması sebebiyle baka sayısının artma ihtimaline karşı sosyal izolasyonun sağlanması amacı ile  06.07.2020 tarih ve saat 13.30 itibariyle söz konusu A1 ve F1 bloklarında oturan kişilerin ikametlerinde kalmasının sağlanmasına, apartmana başkalarının girişine izin verilmemesine ve karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmiştir.

Bakmadan Geçme