Uygunsuz durumlarla başa çıkamadı

Bartın'ın en güzel tepesi, muhtar çareyi demir kapı takıp kilitlemekte buldu

Bartın’ın Gecen mahallesinde eşsiz manzarası ile seyir tepesi olan Türbe mevkiinde yaşanan uygunsuz hareketler ve çevreyi kirletenlere yönelik önlem alındı.
Defalarca temizlenmesine rağmen içki içenlerin ve uygunsuz hareketlerde bulunanların uğrak yeri haline gelen ormanlık alanın girişi demir kapı ile kapatılırken güvenlik kamerası konuldu. Kapısına kilit takılan seyir tepesi sadece Cumartesi ve Pazar günü halkın kullanımına açılacak.

Burası mesire alanı yapılmalı

Gecen Mahallesi Muhtarı Nurettin Kabataş, Bartın Olay mikrofonlarına yaptığı açıklamada, “Mahallemiz sınırları içinde bulunan kutsal türbe mevkiini Orman işletmesi ve muhtarlığımızın ortak çalışmasıyla uygunsuz ve rahatsız edici unsurlardan korumak amacıyla demir kapı ve kamera sistemi takarak koruma altına aldık. Kapıyı sadece Cumartesi ve Pazar günleri halkımızın hizmete açacağız” dedi.

Buranın tarihi bir değeri var, mesire alanı yapılmalı

Doyumsuz manzarası ile bu tepenin mesire alanı yapılmasını isteyen Nurettin Kabataş, “Burası Gecen efendi türbe tepesi. Belediye Başkanı Cemal Akın’a Valimize ve Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a sesleniyorum. Burayı Allah aşkına değerlendirelim, böyle güzel manzarası olan bir yer yok. Mesire alanı yaparak burayı halkımızın hizmetine açalım” dedi.

Muhtar Nurettin Kabataş ve aza Bekir Ulukavak doyumsuz manzara eşliğinde Gecen köyünün tarihi hikayesini anlattılar.

Bakmadan Geçme