Üniversite öğrencilerinden anlamlı proje

Bartın Üniversitesi pedagojik formasyon öğrencileri ' Kağıdın geri dönüşüme kazandırılması ve ağaçlandırılması' adlı projesini gerçekleştirdi.

Bartın Üniversitesi pedagojik formasyon öğrencileri Emine GÖK, Beyza ŞEN, Tuğba KARATAY, Gamze İĞRET ve Suna SEVİNÇ; Ulugeçit Kadı köyü Ahatlı Camisinde Kur-an kursu öğrencilerine geri dönüşüm ile ilgili bilgiler verildi. Gerekli yerlere geri dönüşüm kutuları koyularak her öğrenciye bir ağaç diktirildi.
Yaptıkları proje ile açıklamada bulunan Bartın Üniversitesi pedagojik formasyon öğrencisi Suna SEVİNÇ şu sözlere yer verdi;
“Bartın Üniversitesi pedagojik programında, öğrenci olan geleceğin duyarlı öğretmenleri olarak "kâğıdın Geri Dönüşüme Kazandırılması ve Ağaçlandırma" projesi ile Ulugeçit Kadı Köyü Ahatlı Mahalle Camisinin Kur-an  kursu öğrencilerini ziyaret edip, proje  hakkında öğrencileri bilgilendirip, konu ile ilgili gerekli seminerler düzenledik. Gelecekte bilinçli bireyler için önce bilinçli öğrenciler yetiştirmeyi hedefledik, seminer sonrası öğrencilere konu hakkında anket yapıp, caminin belirli yerlerine geri dönüşüm çöp kutuları bırakıldı.
Daha sonra öğrencilerle birlikte cami bahçesine "her çocuk ağaçlarla büyüsün" sloganından ilham alarak ağaçlar dikip isimler koyduk.
En son olarak öğrencilerle daha önceden aldığımız ikramları, sohbet eşiğinde ikram ettik.”
 

 

Bakmadan Geçme