Üngören ve ekibinden Mescier çıkartması

Bizim bir ayağımız da Bartın'da.

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube yöneticileri ve KARDEMİR sendika temsilcileri Bartın OSB’de faaliyet gösteren MESCİER Demir Çelik Fabrikası’ndaki meslektaşlarıyla bir araya geldi. Ziyaret işletme çalışanlarının Ulvi Üngören ve ekibine gösterdiği büyük ilgi sonucunda gövde gösterisine dönüştü.
Sendikanın tam kadro halinde gerçekleştirdiği ziyaret yaklaşan delege seçimleri öncesi gövde gösterisine dönüşürken Şube Başkanı Ulvi Üngören “Bizim bir ayağımız da Bartın’da. MESCİER’deki işyerlerimizde emekçi kardeşlerimizle sık sık buluşarak durum değerlendirmesi yapıyoruz, bundan sonra da kendileriyle birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.
MESCİER SÜREKLİ BÜYÜYEN BİR FABRİKA
Şube Sekreteri Mustafa Karayel, Şube Mali Sekreteri Ali Bilen, Şube Eğitim Sekreteri Emrullah Aydın ve sendika temsilcilerinden oluşan kalabalık bir heyetle gerçekleştirdiği Bartın temasları sonrası konuşan Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Üngören merkezi Karabük’te bulunan MESCİER Demir Çelik Fabrikası’nın Bartın’da dev bir yatırım yaparak haddehane düzeninden fabrika statüsüne geçtiğini hatırlattı ve “ Örgütlü olduğumuz işyerimiz işletme sürekli gelişim gösteren, kendini yenileyen bir fabrika. Eskiden sadece haddehane bölümü olan fabrikada bugün çelikhanesi ile oksijen ünitesi ile büyüyen devasa bir yapı var. Bartın MESCİER sadece bölgemizin değil, ülkemizin de güzide fabrikalarından biri olma yolunda ilerliyor” ifadelerini kullandı.
FABRİKAYLA BİRLİKTE İŞÇİ ÜCRETLERİ DE BÜYÜYECEK
Başkan Üngören Bartın MESCİER fabrikasının yeni yatırımlarla sürekli bir büyüme halinde olduğuna dikkat çekerek, “MESCİER tesisleri aynı zamanda Bartın için önemli bir istihdam kapısı, aş kapısı oldu. Çalışan sayısı 600’leri geçti. Fabrika büyürken doğal olarak emekçi kardeşlerimizin de ücretleri büyüyecek. Bu konuda şirket yönetimiyle mutabık durumdayız. İşçilerimizin alın terlerinin karşılığını en üst perdeden alabilmesi için tüm şartları zorlayacağız” diye konuştu.
KADEMELER YILSONUNA KADAR BİTECEK
Açıklamasında işçilik derecelerini gösteren kademe ve derecelendirme çalışmalarına da değinen Sendika Başkanı Üngören, “Ben ve ekip arkadaşlarım bu konuyu emekçi kardeşlerimizle sık sık paylaşıyoruz. Tıpkı Karabük’te KARDEMİR’de olduğu gibi kademe geçişleri bu yılın sonuna kadar MESCİER fabrikamızda da tamamlanmış olacak. Sizin aracılığınızla bir kez daha ifade etmek isterim ki bu konu toplu sözleşmeyle de zapturapt altına alınmış bir konudur” dedi.
BAŞTEMSİLCİLİK BİNAMIZ HİZMETE GİRDİ
Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören Bartın MESCİER fabrikasında çalışan işçiler ile sendika arasında köprü vazifesi yapacak işyeri Baştemsilcilik binası için de “ MESCİER’de ki kardeşlerimiz bizimle sendika ile tanıştı. Bizzat şahsımın ve ekibimin yoğun gayretleri sonucunda işletmede yetkili sendika olduk ve o günden bu yana kendileriyle omuz omuza yürümeye devam ediyoruz. Çok önemsediğimiz konulardan biri de baştemsilcilik binasını hizmete almaktı. Üyelerimiz yeni binamızın hizmete girmesiyle bizlerle daha rahat iletişim sağlayacak. Daha kurumsal ve Özçelik-İş’e yakışır bir bina hedefledik. Yeni hizmete aldığımız baştemsilciliğimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde bilgiler verdi.
SORUNLARI ÖTELEMİYORUZ, MÜCADELEYE DEVAM
Eylül ayında yapılacak delege seçimleri için de konuşan Başkan Üngören şunları kaydetti; “Malumunuz olduğu üzere önümüzde delege seçimleri var. Süreç planladığımız biçimde ilerliyor. KARDEMİR’de seçim var diye Bartın MESCİER’deki var olan sıkıntıları ötelemiyoruz. Emekçi kardeşlerimizin sorun ve taleplerinin çözümü noktasında ekip arkadaşlarımızla birlikte mesai mefhumu gözetmeksin gayret halindeyiz. Biz sendikayız. Bizim diğer adımız mücadele. Her daim emekçi kardeşlerimiz için mücadeleye devam edeceğiz” 

 

Üngören ve ekibinden Mescier çıkartması
Üngören ve ekibinden Mescier çıkartması
Üngören ve ekibinden Mescier çıkartması
Üngören ve ekibinden Mescier çıkartması
Üngören ve ekibinden Mescier çıkartması
Üngören ve ekibinden Mescier çıkartması
Üngören ve ekibinden Mescier çıkartması
Üngören ve ekibinden Mescier çıkartması
Üngören ve ekibinden Mescier çıkartması

Bakmadan Geçme