UMKE Bölge tatbikatı Bartın'da yapıldı

Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu'dan gelen UMKE ekipleri, merkeze bağlı Hatipler köyü mevkiinde tatbikat gerçekleştirdi.

Bartın İl Sağlık Müdürlüğünce, Bartın, Zonguldak, Karabük, Bolu'dan gelen 80 kişilik Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) katıldığı bir tatbikat yapıldı.
Trafik kazası, sel, deprem, mülteci kurtarma, silahlı yaralama gibi konularda yapılan tatbikat gerçeğini aratmazken ekipler acil durumlarda yardıma muhtaç vatandaşlara gerçekte kullanılan tıbbi aletlerle müdahale etti.
Tatbikata Bartın il Sağlık Müdürü Dr Dursun Koç, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr Seraceddin Çom, Zonguldak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr Emre Karaahmetoğlu’da katıldı.
UMKE'nin ülkede 22 bölge oluşturduğunu belirten Bartın İl Sağlık Müdürü Dursun Koç tatbikatla ilgili şu açıklamalarda bulundu;
“Bartın, Zonguldak, Karabük ve Bolu'nun 10. bölgede yer aldığını ve yılda bir yapılan UMKE bölge kamplarından birini Bartın’da yapıyoruz. Tatbikat her yıl düzenli olarak yapılıyor. Kampımızda şu an 4 ilden 80 kişi var. Olası afet durumlarında ya da kurtarma durumlarında, vatandaşın olası risk durumunda görev alıp, personeli bu ortamlara hazırlamak için tatbikat yapmamız gerekiyor. Bizim açımızdan UMKE çok özel bir birliktelik. Ülkemiz için, milletimiz için her türlü ortamda yurtiçi ve yurtdışında her türlü afette 1 saat içinde hazır vaziyette arama kurtarma, tıbbi anlamda müdahale ediliyor. Arkadaşlarımız arama kurtarma ortamında aynı zamanda sağlıkçı olduğu için sağlık müdahalesi de yapıp hastayı sağlıklı bir şekilde 112 ekiplerine taşıyor. Arkadaşlarımız yurtdışında bir çok görevler alıyor”


 

Bakmadan Geçme