Ulus Meslek Yüksekokulunun başarısı

Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü'nün Başarısı

Bartın Üniversitesi’ne bağlı Ulus Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü’nden mezun olan öğrencilerin, KPSS başarılarıyla Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde kadrolu eleman olarak mesleğe atanmalarında ve dört yıllık Orman Fakültelerine geçişlerinde ulaşılan başarı oranı dikkati çekiyor.
Bartın İli Ulus İlçesinde, 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında açılan Ormancılık Bölümü’nden mezun olan öğrencilerden, KPSS başarılarıyla Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde kadrolu eleman olarak mesleğe atananların sayısı 20’yi buldu. Aynı bölümden mezun olan öğrenciler arasından 7 kişi de dört yıllık Orman Fakültelerine geçmeye hak kazandı.
Orman Genel Müdürlüğünün son olarak 29.12.2017 tarihinde sonuçlarını açıkladığı; 125 Orman Muhafaza Memuru alımı kadrosuna, Bartın Üniversitesi Ulus MYO Ormancılık Bölümü mezunu 7 öğrencinin ataması yapıldı.
2011 yılında İlçe Özel İdare binasında eğitim öğretim faaliyetine başlayan ve 2016 yılında Ulusa Hizmet Vakfı öncülüğünde; Ulus Kaymakamlığı, Ulus Belediyesi ve Ulus halkının maddi manevi katkılarıyla yapılan modern binasında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Ulus MYO bünyesinde 2 programda toplam 255 öğrenci, 9 öğretim görevlisi ve 7 adet personel bulunmaktadır.


 

Bakmadan Geçme