Uluköy'de HES protesto edildi, toplantı yapılamadı

Kumluca'da Katır Ovası Ve Arı Kayası Mevkisine yapılması düşünülen HES için Şirketin evrakta sahtecilik yaptığı iddia edildi.

Bartın Uluköy’de inşa edilmek istenen Katırova Regülatörü ve HES projesi’ne ilişkin ÇED toplantısı halkın tepkisi nedeniyle yapılamadı.

Köy halkı, dereleri kurutan, ormanları yok ederek halkı susuz bırakan böyle bir HES’in yörelerinde yapılmasını istemediklerini belirterek karşı çıktı.

Toplantı salonunun dışında bekleyerek salona girmeyen köylüler HES’in yapılmasına protesto etti.

Chp Bartın milletvekili av. Aysu bankoğlu ve Bartın üniversitesi öğretim üyesi orman mühendisi prf. Erdoğan atmış, Akören, Zafer, Üçsaray ve Öncüler Köy muhtarları da toplantıya gelerek tepkilerini ortaya koydu. Tartışmaların yaşandığı toplantıda kimse katılım sağlamayınca yetkililer tutanak tutup ayrılmak zorunda kaldı.

Prof. Dr. Erdoğan atmış da evrakta sahtecilik olduğunu, bakanlığın yanlış bilgilendirildiğini ve milli parklar ve doğa koruma müdürlüğünün bu projeye onay vermediğini belgelerle göstererek muhtarlara tutanak tutturup savcılığa suç duyurusunda bulunacağını bildirerek  köylülerden imza topladı..

“ŞİRKET SAHTECİLİK YAPTI”

Toplantıya katılan Bartın Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış ÇED başvuru dosyasının usulsüz hazırlandığını ve evrakta sahtecilik yapıldığını söyleyerek bu ÇED sürecinin başlatılmadan sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.

Atmış, “ÇED Başvuru Dosyasının 27. Sayfasında verilen Korunan Alanlar Haritasının sahte olduğunu ve bu haritada Katırova HES ve tesisleri Sökü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nın sınırları dışında gösterilmiştir. Oysa Katırova HES’e ait tesislerle Sökü Yaban Hayatı Sahası’nın koordinatları karşılaştırıldığında; projede yapılan değişiklikten sonra bile, Katırova HES’e ait Regülatör alanı, göl alanı Cebri borunun 1500 metrelik kısmı Sökü Yaban Hayatı Geliştirme sahası sınırları içinde kalmaktadır" dedi.

Atmış, dilekçesinde ÇED sürecinin usulsüz olduğu gerekçesiyle iptal edilmesini ve sahte evrak düzenleyen Has Enerji Üretim ve Ticaret AŞ. ile ÇED sürecini usulsüz başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevlileri hakkında gerekli işlemlerin başlatılmasını talep etti.

Olaylar büyümeden toplantı sona erdi.

Bakmadan Geçme