Twitter'da yaşanan üçlü polemik

Yılmaz Tunç ile Mustafa Sandal ve Ümit Özdağ arasında polemik


Sanatçı Mustafa Sandal, Ak Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında vatandaşlık verilen Suriyeli konusunda sert atışmalar yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir canlı yayında 200 bin Suriyeli'ye vatandaşlık verildiğini ve 120 bininin oy kullanacağını açıkladı. Bunun üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, 1 milyon 476 bin 368 Suriyeli vatandaşın Türk Vatandaşı olduğunu açıklamıştı. İlk olarak Mustafa Sandal Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Sn. Soylu 200 bin Suriyeli'ye vatandaşlık verildi, 120 bini oy kullanacak dedi. Sn.Özdağ ise, 1 milyon 476 bin 368 kişi dedi. Soru1: HANGİSİ DOĞRU?
Soru2: KENDİ ÜLKESİNDE GELECEĞİ İÇİN MÜCADELE ETMEYENLER, EVLATLARIMIZIN YARININA MI KARAR VERECEK? PES!!" İfadelerini kullandı. 
Bu paylaşımı alıntı yapan Ak Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise "Devletin İçişleri Bakanının verdiği rakam ile, yalanı meslek haline getirmiş birisinin yalanını kıyaslayarak bu soruyu sorabiliyorsun ya. Ne diyelim, “sanatçı” olmak yetmiyor." Diyerek twit attı. Bunun üzerine Sandal Tunç'a cevap olarak, "Sn. Tunç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının bu kadar kolay bir şekilde Suriyelilere verilmesi zorunuza gitmiyor da benim soru sormam mı zorunuza gidiyor? Yoksa size göre bu ülkenin sanatçısının da vatandaşının da size soru sorma hakkı yok mu?" diyerek cevap verdi. Bu gelişmelerin ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'da tartışmaya dahil olarak kendisine yalanı meslek haline getirmiş diyen Tunç'a şöyle cevap verdi; "Yalancı sensin. Terbiyesiz adam. Türkiye’nin işgaline izin verdiğiniz için tarih sizi asla affetmeyecek. 1 ay önce Afganların sayısı açıkladığım zamanda yalan demiştiniz. 2 gün önce açıklamamı Soylu doğruladı. Yalancılık senin mesleğin. Ne diyelim,başkan vekili olmak yetmiyor." İfadelerini kullandı. 

Twitter'da yaşanan üçlü polemik
Twitter'da yaşanan üçlü polemik
Twitter'da yaşanan üçlü polemik

Bakmadan Geçme